India’s Lost Worlds – India elveszett világai (2015)

India a mai napig a csodák és a titkok birodalma a nyugati ember számára – természeti és társadalmi értékeit, örökségét tekintve egyaránt. A Nat Geo Wild gyönyörű sorozatában e távoli, egzotikus ország legelzártabb, legkevésbé ismert tájaira látogatunk. Tudtad, hogy a Himalája és az indokínai dzsungel által közrefogott Nágaföld egy fejvadász törzs hazája? Szeretnéd saját szemeddel megnézni azt a tájat, amely Rudyard Kiplinget a Dzsungel könyve megírására ihlette? És kíváncsi vagy rá, hogy a Thar-sivatagban miként tud számos faj annak ellenére életben maradni, hogy gyakran évekig egyetlen csepp eső se esik errefelé? Tarts velünk Indiába, és merülj el egy elbűvölő, messzire repítő mesevilágban!
1 rész: Nágaföld fejvadászai
ltal határolt régió – az elzártságának köszönhetően – máig megőrizte érintetlenségét, így valóságos ökológiai-néprajzi kincsestárként tekintenek rá a tudósok. A film segítségével látogass el te is erre az ősi törzsek által lakott nagyon gazdag, de egyúttal nagyon sérülékeny tájra!
2 rész: Kipling paradicsoma
A Nyugati-Ghátok a Föld legnagyobb biodiverzitású vidékei közé tartozik – a hegység ökológiai értékét mi sem mutatja jobban, minthogy számos olyan növény- és állatfaj él itt, mellyel sehol másutt nem találkozunk a világon. A filmben az indiai rengeteg szívébe látogatunk, hogy Kipling nyomában járva újabb, eddig nem ismert érdekességeket olvassunk ki a „dzsungel könyvéből”.
3 rész: Ahol még az eső se jár
A több mint 200 ezer négyzetkilométeres Thar-sivatag India legszélsőségesebb, legszárazabb, legmostohább éghajlatú vidéke. Annak ismeretében, hogy itt szinte sose esik az eső, azt gondolhatnánk, hogy tökéletesen élettelen ez a vidék, s se növénnyel, se állattal nem találkozunk a Thar homokbuckái között. Ez azonban távolról sincs így, köszönhetően az élővilág végtelen találékonyságának és alkalmazkodó-képességének.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=–wghm1JmV4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

Rendezte: John Gray

One thought on “India’s Lost Worlds – India elveszett világai (2015)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük