Bulbbul (2020)

Egy férfi hosszú évek után hazatér, hogy megkeresse testvére gyermekkori menyasszonyát. Rövidesen rátalál a nőre, aki magányosan él, és rengeteg fájó  emlék gyötri. Ráadásul a faluban egyre több rejtélyes haláleset történik, ami félelemmel tölti el a közösséget.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Anvita Dutt
 • Írta: Anvita Dutt
 • Szereplők: Tripti Dimri, Avinash Tiwary, Paoli Dam, Rahul Bose, Parambrata Chattopadhyay

2 comments on “Bulbbul (2020)

 1. Ez egy nagyon jó film. Tökéletes példa rá, hogy izgalmas, érdekes filmet lehet ‘A’ kategóriás sztárok, és csilliárdos költségvetés nélkül is csinálni. Jó forgatókönyv kell, és jó színészek. A műfaja szerint horror lenne, de ettől a filmtől senkinek nem lesznek rémálmai. Inkább valamiféle misztikus drámaféle, de miért kellene mindent belepréselni egy kategóriába.
  India történelmében a nők ellen elkövetett rémségek között az egyik legalávalóbb a gyermekházasság volt. (Remélem, hogy már csak múlt idő.) A ‘Kis menyasszony’ féle sorozatok igyekeztek kicsit idealizálni, tompítani a borzalmasságát, de ez a film nagyon keményen szembesít azzal a ténnyel, hogy a felnőtt férfiak egyáltalán nem várták meg, amíg a 8-10 éves feleségük legalább serdülő korba ér.
  Bulbbult ilyen házasságba kényszerítik, az egészből mit sem értő kislányt kiszakítják a a megszokott életéből, és elviszik egy idegen házba, idegen emberek közé, ahol a nagyúr kisöccse lesz az egyetlen barátja.
  De a felnőtt Bulbbul már nem teheti meg, hogy a férjén kívül más férfival is szoros kapcsolatban legyen. És ezzel kezdődnek a bonyodalmak.
  A gyarmati időkben játszódó film nem lineáris, két idősíkban meséli a történetet, és ez jót tesz neki. Az alap történet hideg szürke és kék színekben jelenik meg, a múlt vörösben izzik. Nekem egy kicsit túl sok is a vörös, és a narancs, de jól meghatározható, hogy éppen mit látunk.
  A film központi alakja Bulbbul, akivel hamar lehet azonosulni, az ő szemén keresztül ismerjük meg a történetet, és az új családját, amelyik tele van aberrált és gonosz emberekkel. Viszonylag hamar ki lehet találni, hogy ki és hogyan mozgatja a szálakat, de ettől függetlenül odaszögez a képernyő elé a történet. Talán a közepén van egy kis üresjárat a reménytelen szerelem hosszas taglalásával, de egyébként lebilincselő film. Bár szívesen kifaggatnám a forgatókönyv írót arról, hogy jól értelmezem-e a film végét.
  A színészek nagyon jók Bulbbult Tripti Dimri alakítja nagyszerűen. Eddig nem nagyon ismertem, de fiatal, biztosan sok filmje lesz még. Egyébként kisminkelve megdöbbentően hasonlít Angelina Jolie-ra.
  A férfi főszerepben Rahul Bose dupla szereposztásban remekel.
  Azért a stáblistán mégiscsak van egy nagyágyú, Anushka Sharma producerként jegyzi a filmet. Nagyot nőtt ezzel a szememben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük