Schatten der Zeit – Az idő árnyékai (2004)

A történet Indiában, egy Kalkutta közeli szőnyeggyárban kezdődik, a függetlenség kivívása előtt. Ravi és Masha gyermekmunkásként dolgoznak egy szőnyeggyárban. Tragikus szerelmi történetük itt szövődik. A törekvő és határozott Ravi egy napon ráébred, hogy csakis a pénz dönti el, ki szabad és ki marad örökre rabszolga. Ravi egyszerű munkásból szőnyegcsomózóvá küzdi fel magát, életét egyetlen cél vezérli, hogy otthagyhassa a szőnyeggyárat. Ám amikor megtudja, hogy a gyártulajdonos szemet vetett Mashára és magának akarja megtartani, Ravi feláldozza minden megtakarított pénzét, hogy megválthassa Masha szabadságát. Masha elmegy, de ígéretet tesz Ravinak: minden teleholdkor várni fog rá a legnagyobb kalkuttai Shiva szentélyben.

Megtalálható még Az idő árnyai címmel.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Florian Gallenberger
  • Írta: Florian Gallenberger
  • Szereplők: Tannishtha Chatterjee, Prashant Narayanan, Tillotama Shome, Irrfan Khan, Tumpa Das

4 comments on “Schatten der Zeit – Az idő árnyékai (2004)

  1. Drága Gabi! Nagyon köszönöm a filmet…találtam egy hindi változatot angol felirattal…ha kell, értesíts és elküldöm Neked! Akár le is fordítom szívesen, már az angolt, de sajnos illeszteni nem tudok…üdvéva

    1. Kedves Évi! Ha van kedved hozzá, akkor mi szívesen fogadjuk, az időzítést meg tudom oldani. Ha elkészültél a felirattal, jelezd nekem face-en. Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük