Mom (2017)

Devki biológia tanár ugyanabban az iskolában ahova mostohalánya, Arya is jár. Noha Devki igyekszik jó anyja lenni, Arya távolságot tart vele szemben. Egy szerencsétlen éjszaka Aryát brutálisan megtámadják és az igazságszolgáltatási rendszer csődöt mond. Devki szembekerül jó néhány nehéz döntéssel és nagyon sokáig keményen küzd, hogy igazságot szolgáltasson a lányának.

Alternatív magyar cím: Anyu

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ravi Udyawar
  • Írta: Ravi Udyawar, Girish Kohli, Kona Venkat
  • Szereplők: Sridevi, Nawazuddin Siddiqui, Akshaye Khanna, Sajal Ali, Adnan Siddiqui, Abhimanyu Singh

5 comments on “Mom (2017)

  1. Köszönöm a filmet, nagyon jó volt! Bevallom, elpityeregtem magam a végén…

  2. Sridevi utolsó szerepe, és bárki bármit is mond, nyomot hagyott maga után. A kettős csapdában vergődő asszony, aki feltétel nélkül szereti férje lányát, bár nem ő az anyja és folyamatosan el kell viselnie a tinédzser lány elutasítását, mégis, amikor a lány erőszak áldozata lesz, és még az igazságot sem kapja meg (miért is nem vagyok meglepve ezen) az anya a maga kezébe veszi az igazságszolgáltatást és egy fura magánnyomozó segítségével módszeresen elkapja és a maga módján megbünteti az erőszaktevőket.
    Nem egy könnyű esti darab az biztos, de Sridevi az English Vinglish után egy másik arcát mutatta meg. A pőre asszonyi sebezhetőséget az anyatigris dühét és még smink nélkül is annyira fenséges tudott lenni ami csak nagyon keveseknek adatik meg. Plasztika ide vagy oda, kit érdekel a botox, Sridevi szépsége teljében ment el, viszont olyan hihetetlen pályafutást hagyott maga után amely elképesztő számokat takar: az 1963-ban született színésznő mindössze 54 évet élt mégis 288 filmben szerepelt úgy, hogy 15 évet kihagyott (1997-2012 között a gyerekszüléssel és neveléssel foglalkozott bár két évre elvállalt egy tv-sorozatban szerepet 2004-2005 évadra) egyszerre volt szupersztár telugu, tamil, kannada, malayalam és hindi nyelvterületen és tulajdonképpen az indiai mozi első női szupersztárjának lehet nevezni.
    Lehet, hogy nem tudta, ez lesz az utolsó szerepe, mégis olyan tökéletes alakítást nyújtott, hogy aki látta, nem felejti el. A túlzások nagyasszonya volt ő, de tőle semmi túlzás nem volt túl sok. Épp annyi, ami kellett ahhoz, hogy emlékezetes alakításokat lássunk tőle.
    Ő is hiányozni fog.

  3. A szokásos hétvégi indiai filmnézéshez ezúttal a férjem választotta ki a filmet és erre esett a választása.
    Nagyon jó és aktuális problémákat boncolgató film (nők elleni erőszak és megítélése), izgalmas forgatókönyvvel. Köszönjük a fordítást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük