Super 30 (2019)

Anand Kumar egy matematikus zseni szegény bihari családból származik, ahol az a szólás járja, hogy csak egy király fia lehet király. Küldetésének tekinti, hogy bebizonyítsa a mondás valótlanságát és, hogy egy szegény ember is képes rendelkezni a világ legzseniálisabb elméjével. Elindítja a Szuper 30 nevű képzési programot, hogy segítsen azoknak a gyerekeknek, akiknek semmi reménye bekerülni a felsőoktatásba, hogy rendkívül sikeres szakemberekké válhassanak.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vikas Bahl
  • Írta: Sanjeev Dutta, Anand Kumar
  • Szereplők: Hrithik Roshan, Mrunal Thakur, Virendra Saxena, Pankaj Tripathi, Aditya Srivastava, Amit Sadh

8 comments on “Super 30 (2019)

  1. köszikösziköszi 🙂
    Már nagyon vártam, hogy megnézhessem ezt a filmet! Nagyon tetszett!

  2. Nagyon nagy örömet szerzett, hogy láthattam, nagyon jó film! Én is régóta lestem mindenütt, hogy hátha sikerül megnézni. Köszönöm!!!!!!

  3. Nagyon régóta szerettem volna látni ezt a filmet, nagyon örülök, hogy láthattam, Nagyon tetszett!!
    Hrithik Roshan nagyot alakított ismét.!!

  4. Tetszett, hogy mennyire reálisan ábrázolta Anand Kumar harcát a maradisággal, a földhözragadt gondolkodásmóddal, az urambátyám rendszerrel, a kilátástalansággal. Biztos, hogy rendező az önéletrajzi íráshoz ragaszkodott ebből a szempontból. Nem tetszett, hogy voltak benne szürreális, majdhogynem hihetetlen jelenetek, mint pl. amikor Kumart lelőtték, hosszú órákig nem kapott kórházi kezelést mégis életben maradt. Nekem kicsit hihetetlen volt. Az persze nem, hogy megtámadják, mint kiderült, ez később is folytatódott, van aki nem bírja elviselni a más sikerét, ha az nem az ő malmára hajtja a vizet, de szerintem a gyilkossági kísérlet egy kicsit erősre sikeredett. Főleg, hogy a bihariak híresek arról, hogy ha valakit megölnek, akkor az halott is marad. Gondolom szórakoztatóvá, nézhetővé akarták tenni a filmet, mert a matematikát eladni a legnehezebb a világon, nem nagyon tudok filmet, amelynek ez sikerült volna (talán csak a Russel Crowe féle Egy csodálatos elme című film, de mint kiderült, az sem volt hiteles ábrázolás), persze jó néhányszor megkísérelték ezt, pl. az Aarakshan vagy a The Man Who Knew Infinity, vagy akár a The Imitation Game (itthon Kódjátszma címmel futott), de ezek a filmek nem jutottak el olyan széles tömegekhez, mert a film szórakoztató műfajához viszonyítva nehezen emészthetőek. Ebben a filmben viszont volt egy nagyon erős kezdeményezés amikor megmutatták, hogy minden levezethető matematikailag (és itt nem csak az aranymetszés szabálya/Phire gondolok) a teljesen hétköznapi dolgok, vagy amikor a gyerekeknek meg kellett védeniük magukat és erre fel kellett készülniük, amihez segítségül hívták a frissen tanult tudományokat. Ez nagyon jó volt, az egyszerű ember máris másképpen néz a matematikára, hiszen senki sem gondol bele, de minden cselekedetünk, minden találmány, minden történés, a természet összes törvénye leírható matematikailag. Csak ez a többség számára királyi magasságokban található információ, ezért csendes tisztelettel nézünk fel rá. Anand Kumar viszont bebizonyította, hogy a régi mondás már nem igaz, ma már nem a király fiából lesz a herceg, hanem abból, aki méltó rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük