Spyder (2017)

Shiva nem keres sokat, a föld alatt van az irodája, alig látja a családját, mégis boldog. Munkája során beszélgetéseket hallgat le, az általa kifejlesztett szoftver segítségével pedig mindig idejében fülel bele olyan telefonhívásokba, melyek után közbe tud avatkozni és meg tud akadályozni súlyos bűncselekményeket, vagy emberek életét menti meg. De az elégedettsége és boldogsága egy napon semmivé foszlik, amikor egy fiatal lány segítségkérő hívására nem megfelelően reagál. Nem sejti, hogy másnap elszabadul a pokol.

Alternatív magyar cím: Füles 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: AR Murugadoss
  • Írta: AR Murugadoss
  • Szereplők: Mahesh Babu, Rakul Preet Singh, S. J. Surya, Bharath, Sayaji Shinde

2 comments on “Spyder (2017)

  1. Mahesh filmjei közül a legkevésbé ez az alkotása tetszett, nem is tudom, minek nevezzem. Amikor először végignéztem (még az eredeti angol szöveggel) kicsit rosszul voltam a sztoritól, bár ténylegesen elborzasztó képeket nem mutattak. Elég volt, hogy beszéltek róla. Elég nehezemre esett lefordítani a feliratot, ültem is rajta vagy egy évig (bocsi mindenkitől).
    A lehallgatások világáról nem sok film készült, hirtelen csak a Magánbeszélgetés jut eszembe (Coppola 1974-es filmje Gene Hackmannel), de majd minden rendőrös, nyomozós vagy éppen titkosügynökös filmben jelenetek vannak erről a tevékenységről. Ennek ellenére eléggé zárt világ, kevesen tudják, hogy mi folyik ott a valóságban. Ebből a filmből meg pláne nem tudunk meg sokat. Az, hogy Shiva meglehetősen illegális tevékenységet folytat, az rögtön a film elején kiderül. Hogy a szoftver, amit kifejleszt, törvénytelen, az is egyértelmű. Persze a sztori kimosdatja ebből a szituból, hiszen csak akkor avatkozik közbe, amikor valaki veszélybe kerül, ennek ellenére a privát szféra, mint olyan, itt nem nagyon létezik. Azért némelyik beszélgetésnél ő is kiköpi a teát meglepetésében. Mielőtt jobban belemélyednénk ebbe a titokzatos világba hirtelen kanyarral egy sorozatgyilkosról szóló történet kellős közepébe kerülünk, és Mahesh felveszi a nyomozó-karaktert, majd átkapcsol bosszúálló üzemmódba. Bevallom őszintén a film felénél nagyon megcsappant a lelkesedésem és semmi másért nem fejeztem be a feliratot, mint büszkeségből. Eddig minden filmjét feliratoztam, ez se maradjon ki a sorból. De szívem szerint visszatekerném az időt három évvel és a 2017-es évet kitörölném a naptárból. 2014-től nagyon visszavett a tempóból, évente csak egy filmet forgat, ezt meg minek is tette. Inkább töltötte volna az időt a családjával.
    Rakul Preet néhány jelenetével feldobta az eléggé nyomott hangulatot de valójában a karaktere eléggé semmitmondóra sikeredett. Kicsit vicces volt, aztán megunta és csak úszott az árral. A többi szereplő pedig szóra sem érdemes. Főleg nem a sorozatgyilkost játszó másik főszereplő (Surya, sosem hallottam róla), olyan ripacs előadásmóddal próbálta meggyőzően előadni, hogy ő bizony már kisgyerek kora óta gyilkos, hogy büntetni lehet vele. Én egy életre megbűnhődtem, az biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük