Article 15 (2019)

A film címe az indiai alkotmány 15. cikkelyére utal, mely tiltja a vallási, faji, kaszt, nemi vagy születési hely alapján történő megkülönböztetést. Noha a sztori egy konkrét eseményt mutat be (három tizenéves dalit [érinthetetlen] lány eltűnik egy kis faluban), a való élet sok eseménye ihlette, beleértve a 2014. évi Badaun banda elleni vádakat, vagy a 2016-ban Unában történt eseményeket.

Alternatív magyar cím: 15. cikkely

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Anubhav Sinha
  • Írta: Gaurav Solanki, Anubhav Sinha
  • Szereplők: Ayushmann Khurrana, Nassar, Manoj Pahwa, Kumud Mishra, Isha Talwar, Sayani Gupta, Mohammed Zeeshan Ayyub

2 comments on “Article 15 (2019)

  1. Én többek között azért szeretem az indiai filmeket mert nem félnek szembenézni önmagukkal. Sokszor még a könnyedebb filmekben is van társadalomkritika (korrupció, kényszerházasság, kasztrendszer visszásságai), ez az alkotás pedig a tömény valóság , kritikus, és ezzel együtt benne van a hazaszeretet is mint minden indiai filmben.

    Ez a film megérdemelten három nagyon fontos díjat (legjobb történet, legjobb film-kritikusok díja, legjobb színész-kritikusok díja Ayushmann Khurrana)
    vitt el a 2020-as Filmfare Awards-on. Ayushmann Khurrana remek alakítást nyújtott, de ez elmondható a teljes szereplőgárdáról. Mohammed Zeeshan Ayyub sokadszorra bizonyítja tehetségét, én bízom benne hogy hamarosan ő is olyan státuszt ér el mint Nawazuddin Siddiqui. Kumud Mishra pedig ismét igazolta hogy elsőosztályú karakterszínész.. A film hangulata a témának megfelelően sötét, és nyomasztó, de ez senkit se riasszon el mert érdemes megnézni.

    9/10 pont

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük