War (2019)

India első számú ügynöke Kabir (Hrithik Roshan) egy különleges alakulatot vezet, speciálisan kiképzett ügynökök csoportját, akiket a legveszélyesebb küldetésekben vet be az ország. Khalid (Tiger Shroff) az indiai fegyveres erők soraiban harcol, de legfontosabb célja, hogy lemossa családja nevéről azt a gyalázatot, amit apja árulása okozott. Csatlakozni akar Kabir csapatához, de az ügynök számára kellemetlen emlékeket idéz fel, Khalid apja kitüntetett katonaként Kabir harcostársa volt, amíg el nem árulta őt. Csak felettese utasítására veszi be a fiút a csapatába, de fokozatosan lenyűgözi Khalid odaadása és intenzív hozzáállása. A legjobb katonájává válik, minden alkalommal flörtölve a halállal a rájuk váró küldetésekben.

Alternatív magyar cím: Háború

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Siddharth Anand
 • Írta: Abbas Tyrewala, Shridhar Raghavan, Siddharth Anand, Aditya Chopra
 • Szereplők: Hrithik Roshan, Tiger Shroff, Vaani Kapoor, Ashutosh Rana, Anupriya Goenka, Dipannita Sharma, Soni Razdan

5 comments on “War (2019)

 1. Köszönöm! Angolul már láttam, de most megnézem magyarul is. Nekem nem tetszett annyira a “fordulat” benne, mindenesetre meglepő volt. Maga a film teljességében egy remek akció film.

 2. Köszönet a feltöltésért, most fedeztem fel a bollywoodi filmeket és nagyon örülök, hogy itt meg is találom szinkronnal vagy felirattal őket 🙂

  Ez a film szerintem nagyon jó akciófilm, érdekes, nem ül le, nem unalmas 5 perce sem.

 3. Elég magas labdával kezd a film és engem is elsősorban egy valami érdekelt: miért? Khalid akciójelenetével folytatódik, amely számomra hiteltelen volt. Egyrészt a túl művi közelharc miatt, másrészt Tiger nem tudja normálisan eljátszani ha megsérül, elkábul, fáj a háta. Nem hittem el neki. Ilyen szempontból Hrithik már az első jelenetében lejátszotta, sokkal tapasztaltabb színész és egyértelműen hihető karaktert mutat be. Pedig kettejük közül az érdekesebb szerepet Tiger kapta meg, de szerintem már az elején elbukott. Sehol sem volt benne a gyötrődés apja foltos múltja miatt, az elkámpicsorodott arcjátéka semennyire sem mutatta meg nekem, hogy milyen érzelmi viharok dúlnak benne.
  Az első dal elképesztően inspiráló volt, az feldobta az estémet igaz.
  A film második felében színre lépett Vaani Kapoor akit én sajnos nem tudtam megkedvelni sem a Shuddh Desi Romance-ban, sem a Befikrében. Számomra mindig is irritáló volt, szerintem az arca nagyon fura ahhoz, hogy szépnek lehessen mondani és hiába bombázó a teste, nekem az nem elég ahhoz, hogy elfogadjam. (Érdekes, hogy ugyanezek az indokok Kareena esetében fel sem merülnek.) Természetesen alig bikiniben domborított (sosem értettem az indiai filmekben, hogy mi a jó abban, hogy hosszan kidüllesztik a kidülleszteni valójukat és percekig azt kell bámulnunk, pasinál, csajnál egyaránt) de ezzel nálam mínusz 10 ponttal indult. Innen szép nyerni!
  A karakter, amit alakított nem volt sok, de a végén eléggé meggyőzött. Sajnos, ennek ellenére továbbra sem tudtam megkedvelni.
  A sztoriról annyit, hogy kémes, nyomozós, katonai hírszerzéses, világ körüli üldözéses, szóval a szokásos, eléggé nyakatekert, egy-két csavarral megtűzdelve, aztán a végén még egy nagy csavarral. A történetvezetés jó volt és eléggé hihető, követhető. A kivitelezéssel voltak problémáim, pl. a repülőgépes jelenet, ami olyan M:I-s volt, aztán a jégtörős rész megspékelve némi Fast&Furious-zal.
  Szerencsére a végére (az említett jó nagy csavarnál) Tiger is összeszedte magát és majdnem egy szintre került Hrithikkel. Összességében egészen jó filmet láttam, tele okosan megkoreografált akciójelenetekkel, hihető emberi sorsokkal. Persze az igazán jó katonafilm nálam még mindig a Lakshya, szintén Hrithikkel, ez a film nem tudta elvenni az első helyezését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük