The Extraordinary Journey of the Fakir – A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt (2018)

Egy fiatal fakír anyja halála után úgy dönt, hogy felkutatja Franciaországban élő apját, és útnak indul Indiából, ám már az elején nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy tervezi. Amint megérkezik Párizsba, kezdetét veszi a kalamajka: a taxi egy külvárosi IKEA-áruháznál teszi ki, majd egy csapásra beleszeret egy gyönyörű francia nőbe, végül egy szekrényben ragad, ahonnan sehogyan sem szabadul. A bútorban ragadt fakír akarata ellenére keresztül-kasul bejárja Európát, és közben olyan sorsokkal, emberekkel és életekkel találkozik, mint még soha. A csipetnyi indiai egzotikummal fűszerezett igazi európai vígjáték Romain Puértolas azonos című regénye alapján készült Ken Scott rendezésében.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ken Scott
  • Írta: Romain Puertolas
  • Szereplők: Dhanush, Hearty Singh, Bérénice Bejo, Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Gérard Jugnot, Ben Miller, Abel Jafri, Sarah-Jeanne Labrosse, Kay Greidanus, Amrutha Sant

3 comments on “The Extraordinary Journey of the Fakir – A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt (2018)

  1. Moziban néztem meg anno India-rajongó barátaimmal, mert kapva kaptunk az alkalmon, hogy egy film, amelynek a főszereplője indiai (no nem bollywoodi, hanem tamil, de akkor is milyen nagy szó már!) és moziban megnézhető, még ha csak művészmoziban is. Persze a gyors bemutatás miatt szinkron még nem készült hozzá, de én nem is vágytam arra, örültem a feliratozásnak is, és a mindössze 15 nézőszámú kis előadóterem meglepően családias hangulatot adott az egésznek. A filmen rettentő jól szórakoztam, meglepően jó európai humorral volt telehintve, köszönhetően a készítők nemzetközi elegyének. És Danush elképesztően jól játszotta a hazájából a nagyvilágba csöppent kis indiait, aki mégis hamar feltalálja magát és mindig az élet napos oldalára evickél. A szinkronos verziót nem láttam, arról nem tudok nyilatkozni, de a film rövidsége miatt ajánlom bárkinek, mert abszolút megéri, felhőtlen kikapcsolódást jelent a másfél óra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük