Thaanaa Serndha Koottam (2018)

A film valós eseményeket dolgoz fel, az 1987-es mumbai rablás történetét, melyben egy ál-CBI csoport kifosztotta az Operaház nevű ékszerüzletet. Ez a mozi pedig a 2013-as hindi nyelvű Special 26 – A 26-os különleges osztag című film tamil változata, melyben Akshay Kumar szerepét Suriya alakítja.

Alternatív magyar cím: Lassan gyülekező tömeg

Eredeti hindi film: Special 26 (2013)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vignesh Shivan

  • Írta: Vignesh Shivan, Neeraj Pandey

  • Szereplők: Suriya, Karthik, Ramya Krishnan, Keerthy Suresh, Nandha, Kalaiyarasan, Sabyasachi Chakrabarty, Suresh Chandra Menon, Paran Bandopadhyay, Thambi Ramaiah

3 comments on “Thaanaa Serndha Koottam (2018)

  1. Bár nagyon sokban hasonlított a 2013-as hindi filmre (hiszen az alapsztori, ami a valóságban is megtörtént, megegyezett), ugyanakkor mégis tudtak rengeteg új csavart beletenni. Egyértelműen arra hegyezték ki a történetet, hogy milyen elkeseredés dúlhat azokban a magasan képzett emberekben, akiknek nincs elég pénzük a megvesztegetésre, hogy megfelelő állást kaphassanak. És szinte a teljes történet ebbe az irányba mutatott, még a végső megoldás is. Tetszett, hogy Anupam Kher szerepét egy elképesztő tehetséggel bíró színésznő, Ramya Krishnan vette át (a Baahubali filmekből lehet sokaknak ismerős), Suriya pedig az égvilágon semmit sem kölcsönzött Akshay Kumar alteregójától. Csak önmagát adta. És bár tisztában voltam az átverésben megbújó átverésben, mégis meglepetésként ért a vége, mert még ott is volt egy átverés. Egy valamit éreztem idegennek a filmtől, a film végén az akciójelenetet, mert abszolút nem passzolt bele a sztoriba, teljesen karakteridegen volt számomra. De ez minden, amit a történet rovására írhatok. A dalok már más tészta, hiába hangzott el több pongal is, egy sem mászott a fülembe, egyszerűen nem “jöttek át” a dallamok. A romantikus szálat azonban nagyon szerettem, nem volt annyira kívülálló, mint a hindi változatban, itt bizony a leányzó ugyanolyan ügyeskedő csaló volt (persze szintén jó értelemben), mint szívszerelme.
    Összességében tetszett.

  2. Kedvenceim közé tartozik Suriya. Nagyon jól hozta a szokásos formáját ahogy szokta. Tetszett ez a filmje is. Jól szórakoztam rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük