Baadshaho – Királyok (2017)

Az indiai rendkívüli állapotok idején (1975-1977) az általános zavargások, országos sztrájkok és polgári engedetlenségi mozgalmak ihlette cselekmények egyikéről szól a film. A szükségállapot idején elkobzott arany után hajsza során egy tolvaj (Ajay Degvn), egy katonatiszt (Vidyut Jammwal), a rajasthani királyi család hercegnője (Ileana D’Cruz), hűséges szolgálója (Esha Gupta) és a tolvaj jobbkeze (Emraan Hashmi) mind azon vannak, hogy megszerezzék/megtartsák a kormány által lefoglalt aranyat.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Milan Luthria

 • Írta: Rajat Arora

 • Szereplők: Ajay Devgn, Ileana D’Cruz, Emraan Hashmi, Esha Gupta, Sanjay Mishra, Vidyut Jammwal, Priyanshu Chatterjee

2 comments on “Baadshaho – Királyok (2017)

 1. Amikor először láttam a filmet, az már jó régen volt, csak van pár tucat film, amit megnéztem, de nem volt időm írni hozzá semmit. Most újra belenéztem, és teljesen más szemmel láttam. Ennek nagyon egyszerű magyarázata van, ugyanis a film több jelenete is Rajasthanban, azon belül is jórészt Jodhpurban játszódik, a városban és a királyi erődben. Ezekhez pedig február óta erős érzelmi szálak fűznek, miután több, mint egy hetet eltöltöttem ott és életem legjobb élményeivel távoztam.
  Aki gyönyörködni akar Blue City látványában, az indítsa el a filmet, mert az operatőr nem volt rest és ha kellett, befogta a teljes, kék színben pompázó város látképét háttérnek, és az erőd robusztussága is kellően érvényesült a sztori alatt.
  Nem szokványos heist filmről van szó, mert egyrészt természetesen bődületes mennyiségű arany elrablását kell megtervezni, kivitelezni, majd újratervezni és menet közben improvizálni, hanem mindez a 70-es évek közepén játszódik, amitől borzongatóan retrósra sikerült a hangulat. Ez leginkább Vidyut Jammwal és Esha Gupta öltözékén látszódott.
  Ha valaki nem érti a filmet, az nézze meg még egyszer, mert Bollywoodhoz képest nagyon nyakatekert a sztori, rengeteg mellékszereplővel, mindenki az aranyat akarja és egy idő után már nem igazán tudod, hogy kinek szurkoljál.
  A szokásos csavarok itt is előjönnek, a kivitelezés is megfelelő ahhoz, hogy meglepődj, néhány emberről kiderül, hogy nem az, akinek látszik, de hát a heist filmek szabályai ilyenek, aki efféle izgalomra vágyik az bőven megkaphatja.
  Nincs semmi bajom a filmmel, tényleg nagyon jól sikerült, a történet lebilincselő és izgalmas, egy problémám van vele, hogy mindenki meglehetősen sótlan, a színészi alakítások középszerűek. És sajnos ez mindenkire igaz. Majdhogynem annyit játszottak, mintha olvasópróbán lennének. Ennél azért többre képesek valamennyien.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük