Mission: Impossible – Ghost Protocol – Mission: Impossible – Fantom protokoll (2011)

A történet Budapesten kezdődik, Moszkva és Dubai után pedig Mumbaiban ér véget. Terrorakció elkövetésével és összeesküvéssel vádolják Ethan Hunt ügynököt és csapatát. Az elnök életbe lépteti a Fantom-protokollt, aminek következtében mindnyájan törvényen kívüliekké válnak. Hunt azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot. Tény és való, hogy senkiben sem bízhat. Ráadásul pénz és mindenféle támogatás nélkül kénytelen kitalálni, hogyan moshatná tisztára a maga és az ügynökség nevét. Versenyt fut az idővel, hogy tisztázza magukat, ugyanakkor meg kell állítania a terroristákat is, akik újabb merényletre készülnek.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Brad Bird

  • Írta: Josh Appelbaum, André Nemec

  • Szereplők: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Samuli Edelmann, Ivan Shvedoff, Anil Kapoor, Léa Seydoux, Josh Holloway

2 comments on “Mission: Impossible – Ghost Protocol – Mission: Impossible – Fantom protokoll (2011)

  1. Az MI-brandet eléggé erősen fogja Tom Cruise, és bár nem arat akkora sikert, mint a Halálos iram-széria, de eléggé sok pénzt kaszál vele annyira, hogy ne eressze a kezéből. A világban ide-oda repkedő kém szerepe maximálisan fekszik Cruise-nak, beleszületett Ethan Hunt karakterébe, ki is használja rendesen, amíg túlságosan ki nem öregedik belőle (bár az utóbbi időben én nem tudom mit szed, de néha sokkal fiatalosabb, mint volt mondjuk 10 évvel ezelőtt). Ráadásul nem is írják meg olyan rosszul a történeteket, ez a rész is van olyan jó, mint az előzőek, a visszatérő karakterek közül Simon Pegg hatalmas ötlet volt, most is az, Jeremy Renner is kellett ide, a budapesti kezdő jelenet nagyon ütősre sikeredett (a Nyugati Pályaudvart felülről látni különösen érdekes), az indiai csavar pedig pont elég ahhoz, hogy kicsit bollywoodosra vegyük a hangulatot. Anil Kapoor pedig zseniális a mazochista milliárdos szerepében. Többször is végignézhető akár a látvány, akár az akciójelenetek miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük