Aaja Nachle – Gyertek táncolni (2007)

A poros, világvégi Shamli szabadtéri színházát el akarják dózerolni egy bevásárlóközpont kedvéért. Egy elvált anyuka azonban, egy Amerikából hazatérő táncosnő, aki annak idején botrányos körülmények közepette, közmegvetésnek örvendve hagyta el a települést, arra teszi fel életét, hogy megmentse az ősi épületet. Ehhez csupán egyetlen dolog szükséges – kezdő, falusi színészekkel 30 nap alatt színpadra kell állítania egy klasszikus darabot, megtöltve a nézőteret, bizonyítva a színház létjogosultságát. Az ellenséges helyiek azonban nem könnyítik meg a dolgát.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Anil Mehta

  • Írta: Aditya Chopra, Jaideep Sahni

  • Szereplők: Madhuri Dixit, Darshan Jariwala, Raghuvir Yadav, Divya Dutta, Dalai, Felix D’Alviella, Vinod Nagpal, Uttara Baokar, Akshaye Khanna, Irrfan Khan, Akhilendra Mishra, Kunal Kapoor, Konkona Sen Sharma, Ranvir Shorey, Vinay Pathak

3 comments on “Aaja Nachle – Gyertek táncolni (2007)

  1. Egyszerűen imádnivaló ez a film! Madhuri Dixit lubickol a szerepben. Első jelenetében egy fergeteges amerikai show-táncot nyom le, majd a film közepe előtt egy még jobb kathak-táncot, hogy a film végén egy teljes színházi előadásban újból megcsillogtassa tánctudását. Pedig nem is csak őróla szól a film. Hanem magáról a színházról. Egy kisváros lebontásra ítélt szabadtéri színpadáról (nagyon hasonlít az ókori görög teátrumokra), amit a megmentés szándékával a városka lelkes (vagy kevésbé lelkes) lakói maguk előadta színdarabbal tulajdonképpen „feltesznek a lutrira”. Már a történet is érdekelt, mert a Majnu/Leila sztori ott ugyanazt jelenti, mint nálunk a Rómeó/Júlia, csak a szerelmespár jóval őrültebb.
    Minden szereplő tökéletes. Konkona Sen Sharma rút libából lesz édes kislány (tisztára, mint Eliza Doolitle), Kunal Kapoor meg vérbeli macsóból lesz kisvárosi Rómeó. Feltűnik még Irrfan Khan, akinek köszönhető, hogy talán hamarosan bevásárlóközpont lesz a színház helyén, feleségeként Divya Dutta brillírozik a szende, engedelmes szerepben, míg fel nem lázad. Akshaye Khanna (volt rádzsa, most a város képviselője és atyaúristene egy személyben) magát a morbid fogadást vezényli lesz: ki győz? A színház, vagy a beruházás?
    A válasz egyértelmű…

  2. Imádtam a filmet, bár nem vagyok bollywoood fanatikus. Bekerült az első 10 közé a filmjeimben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük