Aagadu (2014)

Shankar árva kisfiú, akit Bokkapatnam rendőrfelügyelője, Rajaram befogad otthonába, fia Bharat mellé. A hálás gyerek mindent megtesz, hogy beilleszkedjen, de egy végzetes hiba miatt javító-nevelő intézetbe kerül. Sok évvel később Bokkapatnam új rendőrfelügyelője kétségbeesve fordul az országos rendőrkapitányhoz, áthelyezését kérve, mert iszonyatos állapotok uralkodnak városában. A törvény és rend igazsága itt nem érvényesül, mióta Dhamodar (Sonu Sood) és bandája uralkodik. A rendőrkapitány azonban tudja a megoldást, és kinevezi hírhedt beosztottját, Párbaj Shankart (Mahesh Babu). Az árva kisfiú időközben felnőtt, és nagyon sajátos módszerei vannak, hogyan tegyen rendet egy káosz dúlta városban.

Alternatív magyar cím:  Megállíthatatlan 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sreenu Vaitla

  • Írta: Anil Ravipudi, Upendra Madhav

  • Szereplők: Mahesh Babu, Tamannaah Bhatia, Sonu Sood, Brahmanandam, Rajendraprasad, Brahmaji, Vennela Kishore, Shruti Haasan, Ashish Vidyarthi, Nasser

2 comments on “Aagadu (2014)

  1. Mivel egyelőre képtelen vagyok leakadni Mahesh Baburól, és úgy tűnik a betegség fertőző, nem vagyok egyedül a rajongásommal, ezt a filmet is meg tudom neki bocsátani. Pedig közel sem olyan jó, mint a szintén 2014-es 1:Nenokkadine, vagy a régebbi munkái. De a rajongók, mint tudjuk, elfogultak.
    Egyértelműen a Dookudu sikerére preferál, a sztori, a cselekményvezetés, a jellemek, helyzetek és karakterek, mind visszaköszönnek itt is. Csak valami közben rosszul sült el, pedig a Dookudunak megvan az a hátránya, hogy felemás a felirat, hiányoznak az angol szövegek, ettől némelyik dialóg fura, vagy egyenesen vicces lett.
    Mahesh játékával nincs is semmi bajom, csak éppen nem tett le semmi újat az asztalra. Az elkötelezett zsarut már láttuk tőle, a vicces menyasszonyszerzést is, a helyzetekkel való zsonglőrködést is, az apa iránti túlzó rajongást, és az emberek manipulálását is. Az akciójelenetek szokás szerint telugu mértékkel túlzóak, oda se neki. A felvételek viszont gyönyörűek, az operatőr rendesen odatette magát. Üdítő volt látni Shruti Hassant itemsongban, és Tamannaah végre megint magára talált, az utóbbi idők bukásai után kellett már neki egy jó kis pozitívum.
    A vicces dialógokat leginkább az tudja majd értékelni, aki a film előtt már kiművelte magát Mahesh többi filmjéből (a következők megnézése javasolt: Okkadu, Pokiri, Dookudu, Seethamma Vakitlo Sirimalle Chettu).
    A zenék és táncok jól sikerültek, bár az utóbbi években kímélik Mahesh-t, nem írnak neki jó koreográfiákat, elugrabugrálni meg így is lehet. A kosztümök viszont tényleg nagyon jól sikerültek.
    A mellékszereplők közül meg kell említenem M. S. Narayanát aki Database Danayya szerepében élete utolsó munkáját forgatta, a bemutató után elhunyt. R.I.P.
    Mahesh kicsit túlzásba vitte apja dicséretét, Superstar Khrisna neve többször hangzik el a filmben, mintsem szükség lenne rá, ellenben a kvíz-show, amit rögtönöz, az zseniális. Ott tényleg szabályosan röhögtem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük