Anjaam (1994)

Vijay Agnihotri (Shah Rukh Khan) egy gazdag család elkényeztetett, és pszichopata sarja. Egyik utazása során, a repülőgépen találkozik Shivanival (Madhuri Dixit), aki utaskísérő. Vijay azonnal beleszeret a lányba, de ő semmi érdeklődést nem mutat iránta. Ennek ellenére tovább ostromolja a lányt, bár az mindig elutasítja. Vijay közli az édesanyjával, hogy feleségül kívánja venni Shivanit. Amikor elmennek Shivani családjához, hogy megkérjék a lány kezét, tanúi lesznek, hogy Shivani már feleségül ment egy Ashok nevű férfihoz. Vijay összetört szívvel veszi tudomásul a tényeket. Shivani és Ashok úgy döntenek, hogy Amerikába költöznek, majd négy év elteltével visszatérnek Indiába.

Alternatív magyar cím:  Következmény 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rahul Rawail

  • Írta: Rumi Jaffery, Gautam Rajadhyaksha

  • Szereplők: Madhuri Dixit, Shah Rukh Khan, Tinnu Anand, Johnny Lever, Kalpana Iyer, Himani Shivpuri, Sudha Chandran, Beena Banerjee, Kiran Kumar, Deepak Tijori, Rumi Jaffery, Darshan Sandhar, Pradeep Suri, Baby Gazala, Kamaldeep

2 comments on “Anjaam (1994)

  1. Brutális egy film volt, mit ne mondjak. Abba a vonulatba tartozik, amely a bollywoodi filmeket egészen egyedivé teszi, A klasszikus bosszú mindig is fontos része volt az indiai érzelemvilágnak, gondoljunk csak Durga istennőre, ő az összesített energia női megtestesülésének formája, az ami egy anyát, egy nőt, egy lányt, egy nővért és egy feleséget magába foglalva olyan erővel ruházza fel, hogy győz a legfőbb démon felett, melyet még az istenek sem tudtak elpusztítani. A film ezt ábrázolja, meglehetősen modern formában.
    Természetesen a film a két főszereplő játékára helyezi a hangsúlyt: Madhuri Dixit (Shivani Chopra) és Shah Rukh Khan (Vijay Agnihotri). SRK egy éve a Darr hatalmas sikere után a tőle megszokott karaktert adja, egy pszichopatát. És hát tudjuk, hogy mennyire jó ebben. Ezúttal is hátborzongatóan hiteles, merthogy a fent leírt történet csak a főcím előtti történetet meséli el, az igazán fontos cselekmények a házasságkötés után négy évvel kezdődnek. És ezalatt az idő alatt beteges ragaszkodása (szakszóval BPD) oly mérvűvé válik, hogy Shivani egész további életére kihat.

    Nem mesélném el a sztorit, mert eléggé érdekes, főleg a vége.

    Ja, van két tánc is benne, Madhuri Dixit felejthetetlen kathak-táncelőadásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük