Andaz Apna Apna (1994)

Amar (Aamir Khan) és Prem (Salman Khan) két álmodozó, akiknek egy közös céljuk van, a meggazdagodás, azáltal hogy feleségül veszik a gazdag Ram Gopal Bajaj (Paresh Rawal) lányát, Raveena Bajajt (Raveena Tandon). A fiúk a buszon futnak össze, és hamarosan rájönnek arra, hogy mindkettőjüket ugyanaz a közös cél vezérli. A duó különböző kísérleteket tesz arra, hogy meghódítsák a hölgy szívét, és közben borsot törjenek a másik orra alá. Raveenát sem kell félteni, mert személycserét hajt végre a legjobb barátnőjével. Amikor viszont egy bűnöző is színre lép, a fiúk összefognak.

Alternatív magyar cím:  Mindenki a magáét 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Rajkumar Santoshi

 • Írta: Rajkumar Santoshi

 • Szereplők: Aamir Khan, Salman Khan, Raveena Tandon, Karisma Kapoor, Paresh Rawal, Viju Khote, Shehzad Khan, Deven Verma, Jagdeep, Mehmood, Harish Patel, Javed Khan, Tiku Talsania, Suresh Bhagwat, Anand Mishra

3 comments on “Andaz Apna Apna (1994)

 1. Jézusmáriaszentjózsef! Ez a film is bekerül azok közé, amiket többé nem nézek meg! Pedig, ha a stáblistát olvasom, tekintélyes neveket lehet találni: Aamir Khan, Salman Khan, Raveena Tandon, Karisma Kapoor és Paresh Rawal. De ott kezdődik a baj, hogy viccesebb akar lenni mint a Csupasz pisztoly-széria, és helyzetkomikumokra épülő filmet akar bemutatni. Bár a fiúk tudnak viccesek is lenni (emlékezetes jelenet: Salman a hashajtó következményeivel), de annyira ripacskodásba hajlik szinte minden jelenetük, hogy szabályosan elfáradtam. Túlzásokba esnek (bár ez nagyrészt a forgatókönyv és a rendező hibája), de amíg a túlzásokba eső komédia jól áll a Marx-fivéreknek, és megállta a helyét a 20-as 30-as években Stan és Pannál, az 1994-ben kissé beteges. Ami Leslie Nielsen vagy Borat filmjeiben megbocsátható, az Aamir Khan és Salman Khan esetében nem.
  Érdekes módon egyetlen ember jól játszott, és ez Paresh Rawal, aki amúgy is nagyon jó karakterszínész, akár komikusat, akár tragikusat kell alakítania. Karisma Kapoorban meg mélységesen csalódtam. Nem hittem volna, hogy a nevét adja egy ilyen filmhez.
  Persze, nyugodtan nézzétek meg, vannak benne tényleg vicces jelenetek, de a legtöbb már elcsépelt, és unalomig ismételt gegekre támaszkodik, a baj az, hogy a poénok többsége kiszámítható.
  A végét pedig rettenetesen elhúzzák, szörnyű soká tart, mire végre mindenkit jól megpofoznak, és bilincs kerül a bűnösökre.

  Ja, amúgy a film nagyon jó minőségű, bár kicsit recseg a hang, és a dalszövegeket elintézik két sorral: dal / ének

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük