ABCD (Any Body Can Dance) (2013)

Vishnu (Prabhu Deva) szenvedélyes táncos, akinek a tánc az élete. Társával, Jehangirral (Kay Kay Menon) létrehozták a Táncművészeti Főiskolát. Azonban Jehangir kidobja Vishnut a főiskoláról, mert Amerikából hozat egy új tánctanárt a diákjai számára. Vishnu úgy dönt, hogy elhagyja Mumbait, az álmok városát és visszamegy a szülővárosába. Ekkor meglát egy csoport tehetséges amatőr táncost, akik készülnek a Ganpati ünnepségre. A srácok felismerik Vishnut, és csatlakoznak hozzá, hogy tanítsa őket táncolni. Hamarosan elkezdődik India legnagyobb, leglátványosabb táncversenyének válogatója, a Dance Dil Se (Táncolj Szívből), ahol Vishnu főiskolai csoportja (JDC) címvédőként fog indulni és az új amatőr tánccsoportja (DDR) is indulni akar.

Alternatív magyar cím:  Bárki tud táncolni 

Második rész: ABCD 2 (Any Body Can Dance 2) (2015)

Harmadik rész: Street Dancer 3D (2020)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Remo

 • Írta: Remo, Mayur Puri

 • Szereplők: Prabhudheva, Ganesh Acharya, Kay Kay Menon, Lauren Gottlieb, Dharmesh Yelande, Salman, Noorin Sha, Jayant Gadekar, Saroj Khan, Remo, Mayuresh Wadkar, Prince R. Gupta, Vrushali Chavan, Rahul Shetty, Prayas Choudhary

2 comments on “ABCD (Any Body Can Dance) (2013)

 1. Aki hindi filmeket néz, az hozzá szokhatott már, hogy tele vannak zenével és tánccal. De idáig még csak egyetlen olyan filmet láttam, ahol a sztori maga a tánc (jobban mondva táncverseny) volt. A Chance Pe Dance. Hasonlított az Amerikában az utóbbi években taroló táncos-filmekre (Step Up és társai), de mégsem. (Valahogy nem tudom ide számítani a Dil To Pagal Hai-t, a Taal-t és az Aaje Nachle!-t, mert bár mindegyik filmnek a tánc van a középpontban, mégsem a tánc a főszereplő).
  Ebben a filmben viszont egy az egyben az volt, és még több. A hindi táncosok a nyugati tánckultúrán kívül magukba szívták saját, tradicionális táncaikat is, melyek közül némelyik annyira nehéz, hogy nyugati ember hosszú évek alatt sajátíthatja csak el a finom ujj, kéz és csukló mozdulatokat.
  A sztori egyszerű, amit mindenki ismer, táncverseny a tv-ben, amit meg kell nyerni. A csapat külvárosi fenegyerekek, drogfüggők, bártáncosok, henteslegények stb. szedett-vedett társaság.
  Ami plusz, az a tánc.
  Ismerem Prabhu Deva nevét. Először akkor találkoztam vele, amikor láttam a Lakshyában azt a fantasztikus koreográfiát, amit Hrithik Roshan számára komponált. Aztán láttam a munkáját az Enthiranban is, Aishwarya Rai fantasztikusan táncol benne.
  Aztán láttam néhány rendezését is: Wanted, Rowdy Rathore. Mindkettő kőkemény akció-film. A Wantedben egy villanásnyira fel is tűnik, mint vendégszereplő (Govindával bohóckodnak). De nem tudtam, hogy ennyire jó táncos. Az egész filmet a hátán vitte el (persze a fiatalok tudása elképesztő, és szinte valamennyien ismeretlenek, ebben a filmben mutatkoztak be), és szemem-szám elállt, hogy egy nagyszerű rendező-író-koreográfus könnyedén kiráz a kisujjából egy főszerepet. Le a kalappal!
  Arról nem is beszélve, hogy ő nem az a pap, aki bort iszik, és vizet prédikál, bizony 40 évesen olyan fergeteges táncbemutatót kanyarít a fiúknak-lányoknak, hogy köpni-nyelni nem tudtam!
  Prabhu Deva telugu művész létére beírta a nevét a hindi filmtörténelembe, és ott ragyog évek óta Bollywood egén. Méltó partnere Farah Khannak és Vaibhavi Merchant-nak.
  Egy valamit azonban nagyon sajnáltam; hogy nem feliratozták a dalok szövegét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük