Badmaa$h Company (2010)

Az 1990-es években négy fiatal jóbarát elindít egy vállalkozást Mumbaiban, amely azonnal sikeres lesz, köszönhetően nagyon szokatlan (és félig-meddig illegális) módszereiknek.

Alternatív magyar cím: Ro$sz társaság 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Parmeet Sethi

  • Írta: Parmeet Sethi

  • Szereplők: Shahid Kapoor, Anushka Sharma, Meiyang Chang, Vir Das, Anupam Kher, Kiran Juneja, Pavan Malhotra, Jameel Khan, Padam Bhushan, Raymond H. Blong, Kristoffe Brodeur, Ernest E. Brown, Lina Carollo, Shalini Chandran, Justin Clarke

2 comments on “Badmaa$h Company (2010)

  1. Meglepően ötletdús film az ügyeskedésről, és a legális-illegális határon való egyensúlyozásról. Shahid Kapoor egyre jobb lesz a filmjeiben, Anupam Kher most is hozta a szokásos formát, rá nem lehet soha panasz, Anushka Sharmát itt még nem foglalkoztatták eléggé, aztán rájöttek, hogy nagyon is jó színésznő, nem sokkal később beindult vele a gyorsvonat. A két újonc (számomra azok) Meiyang Chang és Vir Das jelenléte üdítő volt, és karakterük kellően kidolgozott.
    Bár megvoltak benne a szokásos klisék (kicsit illegális úton járó srác, megjárva a börtönt jó útra tér, és briliáns eszét most már a legális üzleti világban kamatoztatja), azért voltak a filmben a kliséktől eltérő megoldások is.
    Ami rettenetesen tetszett, az a maszkmester munkája volt. Rengeteget kellett dolgoznia, mert egy ideig számoltam, hogy hányféle maszkot, maszkírozást látok, de aztán feladtam, mert “elfogytak az ujjaim”. Némelyik maszk olyan tökéletesre sikeredett, hogy párszor vissza kellett tekernem, mert nem akartam elhinni, hogy Shahid Kapoort, Meiyang Changot, Vir Dast, vagy Anushka Sharmát látom.
    Mindenkinek ajánlom a filmet, aki üdítő szórakozást akar látni “átverős biznisz”-vonatkozásban. És van néhány igazán remek dal a filmben, táncra perdítő és szívszorító is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük