Baazigar – Játékos (1993)

Amikor a jóhírű üzletember Vishwanath Sharma (Anant Mahadevan) rájön, hogy a beosztottja Madan Chopra (Dalip Tahil) sikkaszt a cégénél, feljelenti őt, és börtönbe záratja. Amikor Chopra letölti a börtönbüntetését, visszakönyörgi magát a cégbe, és az évek alatt szépen-lassan behízelgi magát, majd módszeresen kifosztja és tönkreteszi a feljelentőjét. Így annak egész családja az utcára kerül. Röviddel ezután Sharma meghal, mialatt lázas kislányának próbál gyógyszert szerezni. Shobha, az elhunyt özvegye, sokkot kap a férje és a kislánya halála miatt, és egyedül a gyermekkorú fia, Ajay gondoskodik róla, hogy éhen ne haljon. Évekkel később Ajay (Shah Rukh Khan) elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon Madan Choprán. (Ira Levin Csókoltat a halál című regényéből készült 1956-os Halálcsók című film bollywoodi átirata.)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Abbas Alibhai Burmawalla, Mastan Alibhai Burmawalla

 • Írta: Robin Bhatt, Akash Khurana

 • Szereplők: Shah Rukh Khan, Rakhee Gulzar, Kajol, Siddharth Ray, Shilpa Shetty, Dalip Tahil, Johnny Lever, Anant Mahadevan, Krish Mallik, Dinesh Hingoo, Adi Irani, Resham Tipnis, Amrit Patel, Sumeet Pathak, Manmauji

2 comments on “Baazigar – Játékos (1993)

 1. Rettentően érdekes film volt. A film feléig nem tudtam, hogy mit akar SRK. Aztán amikor fenn voltak a tetőn és a lány elővette a nyakláncot, rájöttem. Én ismerem ezt a sztorit! És tényleg! Ira Levin Csókoltat a halál című regénye jutott eszembe. És igazam volt, a film az 1956-os Halálcsók című film alapján készült, természetesen bollywoodi köntösbe bújtatva. Azonnal tudtam, mi fog történni, de másokat tuti meg fog lepni a jelenet folytatása. Nagyon szerettem a regényt, úgyhogy izgatottan néztem tovább a filmet.
  A legjobb bosszúhadjárat, amit valaha is láttam, ezekben SRK mindig nagyon jó, de most különösen az volt. Ebben a filmben hol idétlen hősszerelmes, verekedő autóversenyző, amnéziás anyját mindenekfelett szerető fiú, hol bosszúszomjas gyilkos, hidegvérű tervek kiagyalója. És akár pillanatok alatt változtatta arcmimikáját, ha a helyzet úgy kívánta. A debütáló Shilpa Shetty nagyon jó volt, bár tőle a film felénél el kellett búcsúznunk, Kajol szeleburdisága azonban mindenért kárpótolt. (Eredetileg Sridevi játszotta volna kettős szerepben a lányokat, de aztán elvetették az ötletet). Dalip Tahil szokás szerint gonosz szerepet kapott, ebben nem tud rontani. Rakhee pedig ismét anyát játszott, a Karan Arjunban már megdicsértem, ugyanazt az őrjöngő fájdalmat mutatta itt is.
  A szerepet többen (Akshay Kumar, Arbaaz Khan, Abbas-Mastan, Anil Kapoor és Salman Khan) is visszautasították, a még mindig ismeretlen Shah Rukh Khan vállalta el, és ezzel, meg a Darr-ral berobbant Bollywoodba, ahol azóta is magasan jegyzik az árfolyamát.
  Pedig a film sokkolta az indiai közönséget, hiszen olyan fordulat történt, amire senki sem számított, megsértett egy standard bollywoodi szabályt:

  SPOILER

  a főhős a film felénél hidegvérrel meggyilkolja a főhősnőt.

  SPOILER VÉGE

  Mindenkinek javaslom, mert hiába a fenti fordulat, azért a legteljesebb mértékben bollywoodi filmről van szó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük