Baaghi (2016)

Röviddel azután, hogy megérkezik a harcművészeti akadémiára, Ronny (Tiger Shroff) beleszeret Siába (Shraddha Kapoor). De nem tudja, hogy az akadémia bajnoka is megszállottja a lánynak.

Alternatív magyar cím: Lázadó 

Telugu változat: Varsham (2004)

Második rész: Baaghi 2 (2018)

Harmadik rész: Baaghi 3 (2020)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sabbir Khan

  • Írta: Sanjeev Dutta

  • Szereplők: Tiger Shroff, Shraddha Kapoor, Sudheer Babu, Sunil Grover, Sanjay Mishra

4 comments on “Baaghi (2016)

  1. Bár Tiger Shroffnak mindössze két filmmel a tarsolyában már tekintélyes rajongótábora van (a baráti körömben is), engem egyelőre nem győzött meg. Sem a Heropantival, se ezzel a filmmel. Úgyhogy még mindig várok. Sajnos még mindig a műmájer kategóriába sorolom erős ripacskodásával, és nagyon kevéssé meggyőző játékával. Esetleg vehetne színészi órákat az apjától Jackie Shrofftól, aki mérföldekkel előtte jár. Shraddha Kapoor pedig beragadt a tátott szájú szépségek sorába, ugyanazt a karaktert hozza, amivel nagy sikert aratott az Aashiqui 2-ben, de nem látom, hogy azóta fejlődne, bár jó pontot kap, hogy sokat gyakorolhatta az akciójeleneteket, egy-két ostoba rúgáson kívül egészen szépen megoldotta. Tigernek mindössze az a nagy előnye, hogy a rengeteg egy kaptafára készült akció-filmek sorában előnyére válik, hogy Akshay Kumar és Vidyut Jamwal után ő a következő generáció, akinek harcművészeti előképzettsége van, és könnyedén hajt végre akrobatikus mutatványokat is. A sztori pedig inkább a távol-keleti filmművészet alkotásának tűnik (nem véletlenül egy indonéz akciófilm feldolgozása), kicsit kilóg a bollywoodi filmek sorából. A sztorira nem lehet panaszom, bár meglehetősen elnyújtották, ez leginkább az közelharc jelenetek során tapasztalható, tényleg fárasztó, amikor a főhős végigverekszi a toronyház valamennyi emeletét.

  2. Konkrétan Ong Bak (piacos kergetőzés-Tony Jaa) és The Raid (Rajtaütés-Iko Uwais) szagú a film.

    1. Az Ong Bakról nem tudok nyilatkozni, de a wikipedia ezt írja: A remake of the 2004 Telugu film Varsham, with a climax inspired by the 2011 Indonesian film The Raid: Redemption.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük