Beyond Justice – A sivatag hercege (1992)

Egyéb ismert címek/Alternatív magyar cím: Desert Law/Law of the Desert/ Maktub, Law of the Desert – Törvényen kívül

Egy amerikai nőnek elrabolják a fiát. A tettes a volt férj, foglalkozására nézve arab sejk, aki azért viszi el a gyereket, hogy a hagyomány szerint ő legyen majd a Marokkóban élő törzs főnöke. Az amerikai nő egy volt CIA ügynököt bérel fel a fia visszaszerzésére.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Duccio Tessari

  • Írta: Sergio Donati, Adriano Bolzoni

  • Szereplők: Rutger Hauer, Carol Alt, Omar Sharif, Elliott Gould, Kabir Bedi, Stewart Bick, David Flosi, Brett Halsey, Peter Sands, Christopher Ahrens, Larry Dolgin, D.R. Nanayakkara, David Thompson, Richard Buckingham Clark, Donald Hodson

2 comments on “Beyond Justice – A sivatag hercege (1992)

  1. A 90-es években szinte egy kaptafára készültek az akciófilmek, miután Rambó jött, látott, lekaszabolt mindenkit és győzött. Rutger Hauer még a kevésbé irritáló akcióhősök közé tartozik, de sajnos ő is a piacról él, és elvállalt olyan szerepeket is, amit talán nem kellett volna. A Beyond Justice még a jobb sztorik közé tartozik, a kidolgozása egészen profinak tűnik, és nem unja meg az ember az első 5 perc után, de a forgatókönyvíró természetesen nem erőltette meg magát, a rendező pedig nem nézett utána néhány egészen nyilvánvaló dolognak. A sivatagi népeknél ugyanis egyáltalán nem megengedett, hogy egy európai nő miniszoknyában lófráljon (akkor se ha kőgazdag a fehérnép), a megfelelő ruházatot megkövetelik a látogatóktól is, ez mondjuk már egy rossz pont. A szerelembe esünk két másodperc alatt, mert kell a nézők szimpátiája (Ruther Hauer kontra Carol Alt), na ez a jelenet volt nálam, ami lenullázta az addigi érdeklődésemet, azért ennyire ne nézzenek már madárnak. Kabir Bedi (szerepe szerint Carol Alt elvált férje, fiának apja, és aki minden bajnak okozója lesz, majd hősi halált hal, mikor fiát próbálja megmenteni, mert nehogy már ő legyen a gonosz) nem is volt annyira rossz a saját szerepében, de persze mellékszerep, nem kellett folyton jelen lennie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük