Bang Bang! (2014)

Harleen Sahni egyszerű hétköznapi banki recepciós, aki egy kisvárosban tengeti unalmas napjait a nagymamájával. Egy nap gondol egyet, és felad egy hirdetést egy internetes társkereső oldalon és így találkozik álmai hercegével, Rajveerral. A férfiról azonban rövid távon kiderül, hogy a világ legjobb tolvaja, aki ellopta a londoni Towerből a Koh-i-Noort, és nemcsak az indiai és az angol titkosszolgálat üldözi, hanem India leghatalmasabb gengsztere is. Mivel együtt voltak, Harleennak is menekülnie kell, így kezdetét veszi a több országon át tartó hajsza.

Alternatív magyar cím: Bumm-bumm 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Siddharth Anand

 • Írta: Patrick O’Neill, Abbas Tyrewala, James Mangold, Sujoy Ghosh, Suresh Nair

 • Szereplők: Hrithik Roshan, Katrina Kaif, Pavan Malhotra, Danny Denzongpa, Javed Jaffrey, Jimmy Shergill, Vikram Gokhale, Kanwaljit Singh, Deepti Naval, Kamlesh Gill, Parth Akerkar, Pratik Dixit, Pradeep Kabra, Arsha Aghdasi, Frank M. Ahearn

4 comments on “Bang Bang! (2014)

 1. Ezzel a filmmel kapcsolatban az első benyomásom az volt, hogy Hrithik Roshannak elmentek otthonról. Mivel elvált a feleségétől, senki se kritizálja, gondolom, nincs aki megmondaná neki, hogy túlzásba vitte a szálkásítást. A teste legalábbis nálam már egyáltalán nem megy etalonszámba (a másik aki túlzásba vitte, az John Abraham). Hrithik akkor nézett ki igazán jól, amikor a Dhoom:2-t forgatta, azt a formát kellett volna megtartania. Mostani kinézetét először a Krrish 3-ban láthattuk 5 másodpercet, aki ott kevesellte ezt az időt, az ebben a filmben most aztán bepótolhatja. Nagyon sokszor, nagyon sokféleképpen megmutatják nekünk “csodás” testét, úgyhogy néha engem már a prostitúcióra emlékeztetett. Hát igen. Régen a luxusautókat lengén öltözött hölgyekkel reklámozták, ma a filmeket félmeztelen pasikkal adják el. Hogy változik a világ! (Azóta szerencsére visszavett ebből a látványból, a Mohenjo Daro-ban már egy inkább elfogadható testképpel jelenik meg.) Amúgy a filmmel semmi bajom se volt. Az imdb közönségének nem tetszett, de sokszor előferdült már, hogy nem egyezett a véleményünk. Bevallottan a Knight and Day (Kéjjel-nappal) című Tom Cruise/Cameron Diaz filmopuszból merített, ezt rögtön a film elején közlik is az alkotók. Persze, nem a teljes cselekményt másolták le, bár az se lett volna rossz, nekem tetszett annak idején a film, hanem pusztán jeleneteket, dialógokat vettek át. Úgyhogy aki látta a filmet, annak ismerős lesz, hogy az unalmas életet élő bankrecepciós Harleen Sahani (Katrina Kaif) élete pillanatok alatt akciófilmmé változik, amikor balsorsa összehozza a nemzetközi ékszertolvajjal, Rajveer Nandával (Hrithik Roshan). Onnantól kezdve nincs megállás. Amúgy elég látványosra sikeredtek az akciójelenetek, jó pár autót összetörtek, Londonban a City Tower épületét is bezúzták, a sivatagban meg egy egész oázist tettek a földdel egyenlővé, a közelharcokat rendesen kidolgozták, úgyhogy Hrithik jó sokszor és jó sokat verekedett, meg lövöldözött is mindenféle fegyverből. Persze Katrina hozta a hisztérikusabb formáját, de azért néha-néha megcsillant valami belőle, amúgy szerintem ő volt a film leggyengébb pontja. Jimmy Shergillnek tisztességes vendégszerep jutott, rögtön a film elején, és azonnal el is halálozik, úgyhogy sejtettem, ő lesz az események katalizátora. A legjobb alakítás pedig Jaaved Jaffreyé volt, aki a fő-fő gengszter jobbkezeként tetőtől talpig ki van tetoválva, és elképesztő, mennyire macsó mentalitást kölcsönöz neki, minden jelenete ütős volt, már miatta érdemes megnézni. Ami miatt viszont tényleg tudom ajánlani: a dalok és táncok nálam az év legjobbjai lettek, egyfolytában belepörgetek, és újra meg újra megnézem a klipeket, mert annyira jól sikerültek. Némelyik refrénnél kedvem lenne táncra perdülni, és van egy sanda gyanúm, hogy a bollywoodi nézőközönség ezt meg is tette.

 2. Nekem nagyon bejött ez a filmje is HR-nak 🙂 Nagyon nem baj, hogy nem veszik akciófilmben sem túl komolyan magukat, vigyorogni és táncolni is lehet az akciójelenetek közt bőven és nem unalmas kicsit se.
  Köszönöm a feltöltést! Nálam 10/10.

  1. Nem kifejezetten csak ide illik: szinte minden indiai filmben hasonló az akció/tánc/humor arány, ami jó /tamil/telugu filmekben talán több is). Persze van kivétel is persze. Nem mi vagyunk a célközönség, indiában elvárás némi(azaz sok) táncjelenet a sztárokkal (akit nagyon zavar, átléphető, úgysem moziban nézzük :), de egyszer mindenképpen nézhető). És egyre gyakoribb, hogy tánc/zene közben lényeges elemekre derül fény a történet megértéséhez.
   És meg kell említeni, hogy egy-egy verekedéses jelenet végén a főszereplő nem makulátlanul úriember, látszik némi sérülés a főszereplőkön is, nem úgy mint J(ames)B(ond), aki akkor is tökéletesen gentlemanus, ha (majdnem/félig) agyonverték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük