Bajrangi Bhaijaan (2015)

Egy aranyszívű ember története, aki mindent megtesz, hogy egy pakisztáni kislányt, átkelve a határon, visszajuttasson a családjához. Egy néma kislány elkeveredik édesanyjától Indiában, de szerencséjére találkozik a Hanumán hívő Pawannal, aki a szárnyai alá veszi, és elhatározza, hogy megtalálja a szüleit. Pawan azonban nem is sejti, hogy mit vesz a nyakába, miközben éppen szívszerelme apját kellene meggyőznie arról, hogy képes megállni a lábán, ám itt a kislány, akiről kiderül, hogy nem csupán húsevő, de muszlim, sőt mi több, pakisztáni is… Bollywood, szokásához híven, ismét egy érzékeny témát jár körül az Indiából Pakisztánba vezető úton, természetesen a legnagyobb sztárokkal felvértezve, énekkel, tánccal fűszerezve.

Alternatív magyar cím: Bajrangi testvér 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=4nwAra0mz_Q[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Kabir Khan

  • Írta: Vijayendra Prasad

  • Szereplők: Salman Khan, Kareena Kapoor, Harshaali Malhotra, Nawazuddin Siddiqui, Om Puri, Sharat Saxena, Meher Vij, Najeem Khan, Kamlesh Gill, Shahid Afridi, Adnan Sami, Rajesh Sharma, Atul Srivastava, Meher Vij

3 comments on “Bajrangi Bhaijaan (2015)

  1. A Bajrangi Bali név Hanumán majomisten egyik neve a 108 közül. Jelentése körülbelül: „A gyémánt erejével bíró”. Mivel a főhős Hanumán lelkes követője, nem csoda, hogy a film címe: Bajrangi testvér.
    Megnéztem a legutóbbi bevételi toplistát, ezek szerint az első helyen a PK áll (megérdemelten), ez a film a második, és csak a harmadik a Baahubali. Ebből is látszik, hogy jól felépített marketinggel és terjesztési stratégiával hatalmas bevételeket lehet elérni egy valójában semmit mondó filmmel. Számomra ugyanis az égvilágon semmi újat nem tudott mutatni. Oké, a kislány tényleg bűbájos, elveszik Indiában, problémáját súlyosbítja, hogy néma, és a tetejébe még pakisztáni is. A halmozottan hátrányos helyzetet azonban nem igazán tudtam átérezni, mert igazság szerint túl sok trauma nem érte a gyereket. Semmi bajom nem volt az alakításával, de már láttam sokkal nyomasztóbbat, Darsheel Safary a Tare Zameen Parban inkább nyújtott olyat, ami évekkel később is belém villan, a Mardaaniban Priyanka Sharma által alakított Pyaariért pedig százszor jobban vérzett a szívem. Az ügyeletes lovag, a jóindulatú idióta (némi Forrest Gumpos beütéssel) pedig Salman Khan lenne, de az ő alakítására is tudok fél tucat jobbat sorolni. Kareena Kapoor Khan meg felvette a gázsiját, de valójában semmilyen megerőltető tevékenységet nem végzett. Két alakítást emelnék ki, Om Puri a dialógjaival, Nawazuddin Siddiqui, mint a kétbalkezes pakisztáni riporter, az összes jelenetével inkább megdolgoztak a pénzükért. Mindenki azt írta, hogy papírzsepit elő, de szorongva kell bevallanom, hogy egy árva könnycseppet sem sikerült kipréselnem magamból. Bocsi. Feltételezem, az utolsó jeleneten kellett volna bőgnöm, mint a záporeső, de annyira hatásvadász volt, és olyan borzasztóan elnyújtották, hogy ha el is sírom magam, akkor az nem a filmnek köszönhető, hanem az elkeseredésemnek.
    Már többször említettem, hogy az imdb értékelésével többnyire nem értek egyet, általában nagyon lehúznak olyan filmeket, amelyek nekem tetszenek, de itt túlságosan felértékeltek egy olyan filmet, aminek egyetlen érdeme, hogy baromi jó reklámgépezet áll mögötte. Semmi több.

  2. Nagyszerű film, nagyszerű szereplőkkel, nagyszerű mondanivalóvl. !!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük