Baghban – Gondviselő (2003)

Raj és Pooja Malhotra házában szerető, boldog nagycsalád gyűlik össze tavaszünnepet (Holí) ülni. Ekkor jelenti be Raj fiainak, hogy banki állásából nyugdíjba vonult; most a gyermekeiken lenne a sor, hogy gondoskodjanak szüleikről. Azonban négy fia közül egyikük sem hajlandó a házaspárt együtt befogadni, fél-fél évre, “vetésforgóban” vállalják külön-külön apjukat és anyjukat. A szétszakított párnak új életvitelbe kell beleszoknia, értékrendjük, tanácsaik, jelenlétük állandó konfliktust okoz modern életformát folytató gyermekeiknek és unokáiknak. Pooja és Raj egymás hiányát képtelen feldolgozni, végül közös elhatározással megszöknek családjuk “szeretetéből”. A kilátástalan helyzetre adoptált fiuk, Alok Raj hazatérése lehet gyógyír.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ravi Chopra

  • Írta: B.R. Chopra, Achala Nagar

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Hema Malini, Aman Verma, Samir Soni, Saahil Chadha, Nasir Khan, Suman Ranganathan, Divya Dutta, Arzoo Govitrikar, Rimi Sen, Yash Pathak, Paresh Rawal, Lillete Dubey, Sharat Saxena, Salman Khan

2 comments on “Baghban – Gondviselő (2003)

  1. Érdekes volt ez a Lear királyi történet, csak az indiai kivitelezés annyira könnyfakasztóra sikeredett, hogy ez a hitelesség rovására ment. Salman Khan volt a legrosszabb a színészek közül. Amikor hosszasan ömlengett azon, hogy mennyire szereti az apját, ezt annyira modorosan adta elő, hogy ember el nem hiszi neki. (Még szerencse, hogy csak vendégszereplő volt, nem volt túl sok jelenete, mert akkor valószínűleg ki is kapcsolom.) Amúgy szinte az összes színész kritikán alul teljesített, de az is lehet, hogy pocsék dialógokból még ők sem tudnak aranyat fakasztani. Sajnálom Amitabh Bachchant, jobbat érdemelt volna.
    Pedig az alapszituáció megérdemelt volna egy jól megkomponált történetet.
    A Baghban amúgy nemcsak gondviselőt, hanem Istent, Urat is jelent, a hindi hagyományos társadalomban az apát nemcsak családfőnek, hanem Istennek is tekintették a leszármazottai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük