Darr – Félelem (1993)

Egy nő két férfi “szerelme” között őrlődik. Az egyik férfi a szeretetet jelenti a számára, a másik a megszállott érzelmeket. Az egyik férfi a szeretetet hozza neki, a másik az életet, vajon melyiket választja?

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Yash Chopra

  • Írta: Honey Irani

  • Szereplők: Sunny Deol, Juhi Chawla, Shah Rukh Khan, Annu Kapoor, Tanvi Azmi, Raj Hans, Neena Softa, Piloo J. Wadia, Vikas Anand, Dalip Tahil, Anupam Kher

2 comments on “Darr – Félelem (1993)

  1. Ez volt az első együttműködés Shah Rukh Khan és Yash Chopra között, melyet később a Dilwale Dulhaniya Le Jayenge (1995) és a Jab Tak Hai Jaan (2012) követett. Mivel ebben az évben készült el a Baazigar is, úgy tűnt Shah Rukh Khan a Legjobb Gonosz szerepére predesztinálta magát. Elindult a sztárság útján. Érdekes módon később meglátták benne a hősszerelmes típust is, és bár erősen ellenkezett, mégis rávették a DDLJ főszerepére. Évekig tartott a menetelése, de ma egyértelműen neki áll a zászló, a legismertebb bollywoodi színész, és bármilyen filmben játszik is, biztos a kasszasiker.
    A film éppen attól félelmetes, hogy nem használ thriller kliséket. Nincsen hátborzongató zene, sem sejtelmes sötétség, ismerjük a gonoszt, aki végül is nem gonosz, hanem pszichopata. Beleőrült a reménytelen szerelembe, és szerelméért bármire képes. Shah Rukh Khan elképesztően jól játszik, tényleg félelmetes volt. Hozzá képes Sunny Deol és Juhi Chawla halovány teljesítményt nyújtottak. Főleg Deol. A rettegés közötti szüneteket pedig tökéletesen kitöltötte Anupam Kher krikettbolond szerepe.
    A Luck By Chance-ben Karan Johar megjegyzi: a Darr főszerepét heten utasították vissza, és ezzel Shah Rukh Khan a semmiből lett sztár. Kettő közülük ismert: Ajay Devgn és Aamir Khan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük