Chori Chori (2003)

Khushi (Rani Mukerji) kétbalkezes munkaerő, aki folyton mentegetőzésre kényszerül a főnöke előtt, míg végül munka és lakhely nélkül találja magát. Viszont kapóra jön neki, ahogy véletlenül meghallja, hogy a szerelmi bánatban szenvedő Ranbir Malhotra (Ajay Devgan) egy darabig látni se akarja két kezével felépített otthonát. Kushi rögvest beköltözik, és akaratlanul behazudozza magát Ranbir családjába. Az 1992-es HouseSitter (magyarul Jöttem, láttam, beköltöztem) feldolgozása, melynek Goldie Hawn és Steve Martin volt a főszereplője.

Alternatív magyar cím: Apró lopás 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Milan Luthria

  • Írta: Milan Luthria

  • Szereplők: Ajay Devgn, Sonali Bendre, Rani Mukerji, Kamini Kaushal, Tiku Talsania, Smita Jaykar, Kulbhushan Kharbanda, Sadashiv Amrapurkar, Salim Ghouse, Mushtaq Khan, Shashikala

2 comments on “Chori Chori (2003)

  1. Ez is egy feldolgozás, de érdekes módon nem az 1956-os Chori chori című indiai film újragondolása (az speciel az It Happened One Night, 1934 [Ez történt egy éjszaka] című Frank Capra film alapján készült), hanem az 1992-es HouseSitter remake-je. Szerintem mindenki látta a Goldie Hawn és Steve Martin főszereplésével készült Jöttem, láttam, beköltöztem magyar címmel vetített vígjátékot, nekem akkoriban nagyon tetszett.
    Az alapsztorit egy az egyben meghagyták, de nem lett annyira vicces, szerintem. Pedig igazán mókás lett volna kihasználni a lehetőségeket, főleg azokat, amelyek folyamatos hazudozásra kényszerítik a két főszereplőt, Rani Mukerjit és Ajay Devgnt. Egy picsogós melodrámává alakult az egész, nekem túl sírósra és túl patetikusra sikeredett, a végén már mindenki könnye folyt (csak az enyém nem), és ettől valahogy úgy éreztem, hogy kimaradtam valamiből.
    A szerelmi hármas harmadik tagja, Sonali Bendre meg semmit sem tett hozzá ehhez az egészhez. A forgatókönyvíró útközben eltévedt, és nem tudta, hogyan keverje ki magát ebből a helyzetből, értelmetlen dialógokkal pakolta tele a filmet, és kínosan szájbarágós hangulatúvá vált. Próbálta feldobni az esküvő-kártya kijátszásával, de még ez is balul sült el. A lesz-esküvő-nem-lesz-esküvő meg olyan idiótán lett megírva, hogy fájt a szívem az eredeti koncepcióért. Még az is jobb lett volna, ha egy az egyben lemásolják az amerikait, dialógokkal, mindennel együtt.
    Számomra egyszer nézős (pedig istenien fest benne Ajay Devgn, de még őmiatta sem nézem meg mégegyszer), a dalok és a zenék sem nyűgöztek le.
    Viszont aki szereti Shimlát, és a környező hegyeket, annak javasolt, mert gyönyörűséges, meseszép hegyvidéki tájakat fényképeztek, a házat meg egy az egyben elfogadnám, úgy ahogy van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük