Dil Aashna Hai (1992)

Laila (Divya Bharti) egy bordélyházban nevelkedett kabaré táncos, aki Digvijay Singh (Kabir Bedi) ötcsillagos szállodájában dolgozik. Egy nap Laila telefonhívást kap az anyjától, aki halálán van és sokkoló hírt közöl vele, miszerint ő nem az igazi anyja, csak örökbefogadott gyermek. Karan (Shah Rukh Khan) beleszeret Lailába és segít neki a keresésben, hogy megtalálja az igazi anyját. A kutatás sikerrel jár, és elvezeti őket Raziához (Farida Jalal), aki elárulja, hogy 18 évvel ezelőtt volt három pajkos lány a főiskolán: Barkha (Dimple Kapadia), Raaj (Amrita Singh) és Salma (Sonu Walia,) akik szerelmesek voltak a barátaikba: Sunilba (Mithun Chakraborty), Arjun hercegbe (Jeetendra) és Akramba (Naseer Abdullah). Egy nap kiderült, hogy egyikük terhes, de nem fedték fel, hogy ki. Majd amikor eljött az idő, elvitték őt Razia házához, hogy ott szülessen meg a baba. Amikor a baba hat hónapos lett, akkor fogadalmat tettek, hogy hármójuk közül, aki hamarabb megy férjhez, az fogja a gyermeket adoptálni, és a kislány a Sitara nevet fogja kapni. De egy napon a baba eltűnt.

Alternatív magyar cím: A szív tudja 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Hema Malini

 • Írta: Iqbal Durrani, Imtiaz Hussain

 • Szereplők: Jeetendra, Mithun Chakraborty, Dimple Kapadia, Amrita Singh, Sonu Walia, Kabir Bedi, Divya Bharti, Shah Rukh Khan, Nassar Abdulla, Pankaj Udhas, Raza Murad, Amarjeet Mukherjee, Farida Jalal, Beena Banerjee, Sushma Seth

2 comments on “Dil Aashna Hai (1992)

 1. Nagyon rossz a kép, recseg-ropog és a bal hangsáv nyomtalanul eltűnt, mégis egy nagyon-nagyon jó filmet láttam.
  A rendező Hema Malini. Akinek ismerős, azért, mert láthatta itt: Aarakshan, Laaga Chunari Mein Daag, Baabul, Veer-Zaara, Baghban, Sholay. Férjével Dharmendrával a másik leghíresebb színész-házaspár Amitabh Bachchan és Jaya Bhaduri mellett.
  Ez az első rendezés, amit látok tőle, és mesés!
  A sztori kellően csavaros, a logikai szál rendesen fel van építve, a színészvezetés profi, és eléggé merész tabu témákat feszeget (lányterhesség, gyermekkereskedelem, prostitúció stb.)
  A film kerettörténetének szereplői közül Shah Rukh Khan (Karan D. Singh) az egyetlen, aki számít valamit, pedig ebben az időben még nem sok tapasztalata volt. Divya Bharti (Laila / Sitara) gyengécske teljesítményt nyújt, pedig neki kellett volna a legjobbnak lennie, hiszen egy eladott lánygyermek nehéz sorsát kellett volna megjelenítenie, viszont táncolni nagyon tud! Kabir Bedit (SRK apjaként) meg inkább hagyjuk.
  Az alapsztori: a három lány, akik jóbarátok, és egyikük terhességét mindhárman végigcsinálják, ők viszont fenomenálisak. Dimple Kapadia (Barkha), Amrita Singh (Rajlaxmi) és Sonu Walia (Salma) mindhárman bár benne járnak a korban, mégis szuperül alakították a három főiskolás lányt, majd később a középkorú asszonyokat. Le a kalappal előttük! A három férfi közül ketten enyhén szólva sótlanok voltak Jeetendra (Arjun Singh herceg) már csak a régi dicsőségéből él, játéka nagy nulla, Nassar Abdullának (Akram) nem jut elég játéktér, de azért nem volt reménytelen. Egyedül Mithun Chakrabortyt (Sunil) bámultam elhűlve, mert el se hittem, hogy 45 (!) éves volt a film forgatásakor. Kinézett vagy 25-nek!
  A végén van egy verekedés, nem is túl hosszú, viszont a lezárást megint nagyon hamar lezavarták!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük