Dhoom 3 (2013)

1990-ben Iqbal Haroon Khan (Jackie Shroff) banki kölcsönt vett fel a Chicagóban működő Nagy Indiai Cirkuszra, amelyet ő működtet. Rossz idők járnak a cirkuszra, Iqbal fizetőképtelen, ezért a Western Bank tulajdonosa Anderson (Andrew Bicknell) úgy dönt, hogy bezáratja a cirkuszt. Iqbal Khan kisfia Sahir (Siddharth Nigam) hiába könyörög Andersonnak, hogy várjon még egy kicsit, de a szívtelen bankár hajthatatlan. Ekkor Iqbal, a bankár, és a saját fia szeme láttára öngyilkosságot követ el.
Évekkel később Sahir (Aamir Khan) még mindig nem felejtette el az apja halálát, és bosszút esküszik a Western Bank ellen. Kirabolja a bank különböző fiókjait, maga mögött hagyva egy üzenetet hindi nyelven, és egy bohóc maszkot. Sahir akrobatikus képességeit használja fel a rabláshoz, így mindig sikerül időben megszöknie a rendőrség elől. A chicagói rendőrség Jai Dixit (Abhishek Bachchan) felügyelőt kéri meg, hogy segítsen a nyomozásban. Jai felügyelő úgy véli, hogy a rabló egy amatőr, ezért megpróbálja a tv hírcsatornáján keresztül provokálni abban bízva, hogy valamilyen formában elárulja magát a bankrabló.

Alternatív magyar cím: Szélvihar 3 

Első rész: Dhoom (2004)

Második rész: Dhoom 2 (2006)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Vijay Krishna Acharya

 • Írta: Vijay Krishna Acharya, Aditya Chopra

 • Szereplők: Aamir Khan, Katrina Kaif, Abhishek Bachchan, Tabrett Bethell, Kim DeJesus, Jackie Shroff, Uday Chopra, M’laah Kaur Singh, Andrew Bicknell, Riya Ray, Elizabeth Reiners, Jacqueline Scislowski, Siddharth Nigam, Jim Nieciecki, Delphine Pontvieux

3 comments on “Dhoom 3 (2013)

 1. Lenyűgözőek voltak a chicagói csodálatos üldözéses jelenetek, baromi drága lehetett az eredeti helyszínen forgatni, de ahogy látom, megérte. És nem mellesleg láthattunk jó néhány töréstesztet, némelyik még számomra is új volt.
  A főcím alatti Michael Flatley-féle sztepptánchoz gratula! Élveztem az apró utalásokat, nem tudom más is észrevette-e: Khan ugyanúgy öltözött, mint a legendás clown, Charlie Chaplin, Katrina Kaif belépőjénél meg nem tudtam eldönteni, hogy Annie Hallt (Diane Keaton), vagy Jennifer Cavallerit (Ali McGraw) látom a Love Storyból. És a tréfás jelenetek: A böfögőversenyen szakadtam a röhögéstől, Ali idétlen fantáziálásai természetesen nem maradhattak el, és megjegyzései sem saját észbeli képességeire vonatkozóan, a stáblista alatti iker-trükkfelvételeken meg nagyon hangosan kacagtam. Hogy Dharavi megjelent a filmben, azon nem is csodálkoztam, de hogy ennyire masszív tetőkkel van ellátva? Amúgy jó kis riksa-reklám, ha arra járok, csak riksával fogok utazni! Aamir Khan megint felpumpálta magát, legutóbb a Ghajini kedvéért tett ilyet, amúgy szeret teljesen hétköznapi testben élni. De megdöbbentem azon, hogy mennyivel alacsonyabb Abhishek Bachchannál. Tudtam, hogy Bachchan magas, mint az apja, de eddig nem tűnt fel, hogy Aamir meg ennyire alacsony. Másfél fej a különbség köztük. Katrina Kaifnak továbbra is isteni teste van, csak Priyanka Chopra tudja megszorongatni. De a színészi képességein még mindig van mit csiszolni, ebben Priyanka jobb, egyelőre. És nem tudom ki agyalta ki a cirkuszi számokat, de a Cirque du Soleil mind a tíz ujját megnyalná utána. Mint az eddigi Dhoom filmekben, itt is volt egy nagy zuhanás… tragikus felhanggal. De arra most sem tudok rájönni, hogy egy nagy bank hogyan mehet tönkre néhány bankrablástól? Ennyire azért nem ilyen egyszerű a dolog… Az ikrek gyermekkori jelenetei pedig nagyon jól sikerültek, észre sem venni, hogy nem ketten vannak. Jackie Shroff cameo-szerepe pedig teljesen levett a lábamról. Aamir Khan a kettős szerepben most is tuti, a külsőre teljesen egyforma, de habitusban totál eltérő karaktereket szinte csak ő képes ilyen szinten eljátszani (meg Shahrukh Khan). Abhishek Bachchantól meg megint ellopták a show-t. Uday meg teljesen huszadrangú lett, a buddy-cop egyszerűen kivérzett a sokkal jobb tolvajsztori miatt.
  De a multifunkciós járgányoktól még nekem is elállt a szavam. Nagy taps a stábnak, tartották a Dhoom-színvonalat, ahogy látom lesz negyedik rész is..

 2. Ez is olyan mozi, amit többször meg lehet nézni…ebben sajnos mégannyira sincs karakán profilja Abhisheknek, mint eddig…más figurát kellene játszania…nem lehet neki könnyű apja árnyékában, az apja minőségű karizma nélkül…és tényleg Aamiron kívül a technika és az üldözéses részek vittek mindent…remélem, hogy volt eszük jövedelmező szerződéseket kötni a töréstesztekre…:)
  (És igen, tönkre mehet egy bank, ha elveszti a kliensek bizalmát…hiszen a mi pénzünk nélkül ők senkik…csak közbvetítenek, más pénzét nekünk, a miénket másnak…ha mindenki, vagy sokan kiveszik a pénzüket, a bank összeomlik, ha megszűnik a belé vetett bizalom, akkor szintén.)
  Remélem, a negyedikben megújul a rendőrpáros játéka…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük