Elaan (2005)

20 éve tartja rettegésben Indiát Baba Sikandar (Mithun Chakraborty) anélkül, hogy az országban élne. Minden alvilági szálat ő mozgat, tudta nélkül nem történhet semmi. Zsebében vannak a politikusok, a rendőrök, a gazdag üzletemberek pedig megfélemlítve. Kishorilal Shah (Asrani), a multimilliárdos azonban nemet mond, amikor 200 milliót követel, hogy ne ölje meg. Négy nappal később a testőrökkel körülvett Kishorilalt szitává lövik. Örökbefogadott fia, a nagyon mélyről indult Karan (Rahul Khanna) megfogadja, hogy bármi áron Indiába cibálja Babát. Felkeresi az ex-zsaru Arjunt (Arjun Rampal), aki egyedül neveli kislányát, mióta feleségét orvul meggyilkolták. A férfi nehezen áll kötélnek, de a gyerek rábeszélésére belemegy. Első ötlete, hogy ki kell hozniuk a börtönből Abhimanyut (John Abraham), aki Baba bérgyilkosa és jobbkeze volt, de mióta Baba elárulta, azóta legnagyobb ellensége lett. Abhimanyu viszont inkább a barátnőjét Soniát (Lara Dutta) vinné el a világ végére, hagyva a piszkos munkát másra, ezért átveri őket. Priya (Ameesha Patel) a talpraesett újságíró akadályozza meg ebben, mert régóta figyeli Karant, és figyelmezteti a nem várt fejleményre. Sonia sebesülése, amit menekülés közben Baba jobbkezétől szenvedett el, megváltoztatja Abhimanyu eredeti szándékait, és öten elindulnak, hogy levadásszák Babát, bárhol legyen is a világban.

Alternatív magyar cím: Ítélet 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vikram Bhatt

  • Írta: Robin Bhatt, Vikram Bhatt

  • Szereplők: Arjun Rampal, Ameesha Patel, John Abraham, Lara Dutta, Rahul Khanna, Mithun Chakraborty, Chunky Pandey, Asrani, Milind Gunaji, Ritu Shivpuri, Avtar Gill, Firdous, Madan Joshi, Kannan, Swini Khara

2 comments on “Elaan (2005)

  1. Nagyon élvezetes film volt, tisztességesen megcsinálva, és egy-két túlzástól eltekintve tökéletes koncepcióval felépítve.
    Tele volt ötletességgel, apró fricskákkal, nagyon jól megrajzolt karakterekkel a film. Mindenkinek olyan egyénisége volt a filmben, amit könnyű volt szeretni, vagy elbűvölődni tőle, vagy rettegni miatta. A lányok nem nebántsvirágok voltak, hanem határozott és gyorsan cselekvő, tettrekész nők. Ha fegyvert kellett ragadni, hát megtették.
    Az alkotók kihasználták Velence lagúnáit és girbegurba utcáit egy ötletes üldözési jelenetben, egy másik alkalommal, amikor kutyákkal követték őket, azt is nagyon frappánsan oldották meg. És az üldözés közben bejárhatjuk Velencét, Párizst, Münchent, Saarbrückent.
    Érdekes volt John Abraham tetoválása, mert a megszólalásig hasonlított Robert De Niroéra, amit a Cape Fear (A rettegés foka) című filmben viselt. De neki jobban állt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük