Ek Rishtaa: The Bond of Love (2001)

Rishtaa szó szerint kapcsolatot jelent, de a film valójában rengeteg kapcsolatot mutat be: apa-fiú, anya-fiú, szülő-gyermek, báty-nővér, fiú-lány, munkáltató-munkavállaló, após-vő stb. És ezek a kapcsolatok szinte mind zátonyra futnak a film során.

Alternatív magyar cím: Egy kapcsolat: A kém szerelme 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Suneel Darshan

  • Írta: Suneel Darshan, Robin Bhatt

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Rakhee Gulzar, Akshay Kumar, Karisma Kapoor, Mohnish Bahl, Juhi Chawla, Simone Singh, Ashish Vidyarthi, Alok Nath, Anang Desai, Kanika Kohli, Kunika, Mayur, Avtar Gill, Tej Sapru

2 comments on “Ek Rishtaa: The Bond of Love (2001)

  1. Lassan, fokozatosan, és meglehetősen szájbarágósan, mint egy tanmese, de a bizalmat alapjaiban mérgezi meg, hogy a családfő nem lát tovább az orránál, és meglehetősen vaskalapos nézetei vannak. És a felszínes csillogás, a szembedicséret, a hát mögötti mérgezés, a félreértések és az első szóra elhitt hazugságok mind-mind hozzájárulnak, hogy drámává fajuljon a kezdetben könnyű családi filmként induló történet. A bollywoodi filmek legtöbbje éppen ilyen film, vannak köztük nagyon-nagyon jól megcsináltak (pl. ugyanebben az évben a Kabhi Khushi Kabhie Gham) ez a film sajnos a kevésbé jól sikerültek közül való. Valahogy senki sem találta a helyét a rosszul megírt dialógok, és az összecsapott forgatókönyv miatt, és néhol annyira hihetetlenné vált a sztori, hogy az az egész filmet hiteltelenné tette (mint amikor a szakszervezeti vezető megengedi magának, hogy munkaidőben tütükézzen, meg verje a blattot a többiekkel). Pedig nagyon kíváncsi voltam, mert ilyen sokszereplős drámában ritkán tűnik fel Akshay Kumar, de igazság szerint pocsék dolga volt. Nem is adta bele a szívét-lelkét, ahogyan Amitabh Bachchan is fényévekkel jobban játszott a KKKG-ban. Karishma Kapoor és Juhi Chawla próbálkoztak, tették a dolgukat, de nem jutottak tovább annál, mint amit a rendezői instrukció adott nekik, fénytelen és hiteltelen volt minden lépésük. Mohnish Behl hiába mutatta meg, hogy milyen jól oldja meg a mosolygós álarcban tevékenykedő kígyó szerepét, egyedül mégse vihette el a hátán a sztorit, főleg, mert nem ő volt a főszereplő. Az anya szerepében Rakhee pedig oltári nagy csalódás volt, sokkal de sokkal jobb alakításokat láttam már tőle (pl. Karan-Arjun!)
    A zenékre nem emlékszem, ezek szerint nem voltak olyan átütőek, és igazság szerint nem jut eszembe semmi pozitívum a filmről. Végigkínlódtam, és ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük