Ek Main Aur Ekk Tu – Egy meg egy az ketten (2012)

Rahul zárkózott, pedáns, Amerikában dolgozó indiai úrifiú, aki reménytelenül szenved szigorú apja és sznob anyja teljesíthetetlen elvárásaitól. Amikor kirúgják a munkahelyéről, nem meri bevallani szüleinek, és a pszichológusnál keres megoldást problémáira. Itt ismerkedik meg egy félreértés következtében Rianával, az energikus, vidám, bohém lánnyal, aki rábeszéli, hogy töltsék együtt a karácsony estét. Másnap reggel megdöbbenéssel veszik tudomásul, hogy a részeg este végén összeházasodtak, és azonnal elkezdik intézni a válást. Addig azonban Riana kénytelen beköltözni Rahul lakásába, mert állás híján már az albérletéből is kitették.

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Shakun Batra

 • Írta: Shakun Batra, Ayesha DeVitre

 • Szereplők: Kareena Kapoor, Imran Khan, Boman Irani, Ratna Pathak, Ram Kapoor, Akshat Verma, Anju Mahendru, Avantika Malik Khan, Zenobia Shroff, Rajesh Khattar, Soniya Mehra, Bosco Martis, Manasi Scott, Dwayne Kennedy, Ayesha DeVitre

3 comments on “Ek Main Aur Ekk Tu – Egy meg egy az ketten (2012)

 1. Első olyan film, ahol Imran Khant és Kareena Kapoort megpróbálták összehozni, hátha ebből a párosításból kisül valami jó.
  Ez persze nem így történt, Imran jobban passzol Deepika Padukonéval, de még Genelia D’Souzával is, Kareena pedig inkább illik (korban is, és habitusban is) Saif Ali Khanhoz, vagy Shah Rukh Khanhoz. Nem a korkülönbség, hanem az átgondolatlan koncepció okozhatja, hogy a film első nézésre nem egy nagy durranás. Pedig érdekes kísérlet, hogy Imran (Rahul szerepében) még a szokásosnál is idiótább, a cinikusság már a fülén folyik ki, és közeledik a teljes zakkantság állapota felé, miután rangkórságban szenvedő szülei módszeresen elnyomják önállósági törekvéseit, ettől ő olyan pedánsan rigolyás, és morózusan depressziós fiatalemberré serdül, aki képtelen elindulni vasalatlan zokniban (indiai Rain Man). Kareena pedig (Rianaként) jónéhány lapáttal rátesz a Jab We Meetben megismert figurára, még többet beszél, még pörgősebb, úgyhogy két másodperc alatt az agyára megy szegény Rahulnak.
  Ezek után a villámgyorsan (és merevrészegen) megkötött esküvő (Las Vegasban bármi megtörténhet), és következményeinek elhárítására történt kísérletek során komikus és elképesztő helyzetekben találják magukat, majd a káoszba bekapcsolódik mindkettőjük igen tisztelt famíliája.
  És itt már van min nevetni. Rahul apját Boman Irani alakítja visszafogottan mégis fergetegesen, de leginkább az anyja szerepében brillírozó Ratna Pathakra érdemes figyelni, mert tényleg nagyon vicces. Riana családjáról pedig elég hamar kiderül, hogy mindnyájuk közül a legépelméjűbb maga a leányzó, aki már így is fenekestül felforgatta Rahul életét.
  Leginkább az tetszett, hogy egy hagyományos romkomot látunk (mármint amcsi szemmel nézve hagyományos), amit megfűszereztek némi indiai életérzéssel, és abszolút nem az a befejezés, amire számítunk. Ez igazán tetszett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük