Ek Ajnabee (2005)

Suryaveer Singh-et (Amitabh Bachchan) az indiai hadsereg volt ezredesét, régi jó barátja Shekhar (Arjun Rampal) rábeszéli, hogy vállaljon el egy bangkoki testőri állást. Legyen testőre egy kislánynak, Anamikának (Rucha Vaidya), akit szülei nagyon féltenek. A morózus és barátságtalan ex-kommandós életében először emberi érzéseket tapasztal meg, amikor a kislány, érthetetlen módon, a legjobb barátjává fogadja. Azonban Anamikát elrabolják, annak ellenére, hogy Suryaveer mindent megtesz azért, hogy megvédje a gyereket. Hamarosan kideríti, hogy összeesküvés áll a kislány elrablásának hátterében. Suryaveer megfogadja Anamika édesanyjának, hogy mindenkit megöl, akinek szerepe volt az emberrablásban…
(A 2004-es, Tűzben edzett férfi (Man on Fire) bollywoodi változata.)

Alternatív magyar cím: Egy idegen 

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Apoorva Lakhia

  • Írta: Apoorva Lakhia, Manoj Tyagi

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Arjun Rampal, Perizaad Zorabian, Rucha Vaidya, Vikram Chatwal, Daya Shankar Pandey, Akhilendra Mishra, Aditya Lakhia, Rajendranath Zutshi, Kelly Dorji, Denzil Smith, Yuth

2 comments on “Ek Ajnabee (2005)

  1. Nem láttam az eredeti hollywoodi változatot, úgyhogy csak erről a filmről van véleményem. Amitabh Bachchan hozza azt a formát, amit már a Khakee-ban megcsodáltam, szűkszavú, eszköztelen, rezzenéstelen. Bár itt megfűszerezi az alkoholizmussal, a rémálmokkal, a lecsúszott profillal, amivé egy kiégett kommandós ezredes válhat a sokéves öldöklés után. Arjun Rampal méltó párja, bár itt még nem derül ki, hogy tud igazán nagy színész lenni (ez majd 2008-ban a Rock On! bemutatása után látja meg a nagyközönség). A tetoválások iránti szenvedélyben magát kiélő, éjszakai bárokban időző ex-kommandós, aki felhagyott a gyilkolással, de helyette nem talált semmi mást, amiben levezethetné a feszültséget (bár később kiderül, hogy mégis), tragédiába forduló kéréssel fordul volt parancsnokához.
    A film meglehetősen véres, és sokkoló (nem a képek, hanem a mondanivaló, és a sztori), úgyhogy akinek gyenge a gyomra, inkább ne nézze meg.
    Van néhány kellemesebb jelenet, feloldandó a feszült sztori vonalvezetését, a kislány cserfessége, vagy a beiktatott betétdalok (érdekes módon funkcióval rendelkeznek), de az egész film hangulata komor és súlyos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük