Duplicate (1998)

Bablu Chaudhary egy 26 éves bolondos, humoros és álmodozó szakács. Három álma van: hogy ő legyen a legjobb séf Indiában, hogy boldoggá tegye az ő Bebejét (az anyukáját) és hogy feleségül vehesse álmai asszonyát, Soniát, akivel az állásinterjún ismerkedik meg. Sonia Kapoor egy ötcsillagos hotel menedzsere és később Bablu főnöke lesz. Ám Bablu nem tudja, hogy létezik egy hasonmása, aki egy elvetemült bűnöző: ő Manu Dada. A köztük lévő hasonlóságuk miatt Bablu többször incidensbe kerül a rendőrökkel, összekeverik Manuval. Manu tudomást szerez arról, hogy létezik egy hasonmása és hasznot akar belőle húzni, hogy így elbújjon a rendőrök elől, ezért aljas módon szerepet cserél Babluval. A csere következtében mindketten számtalan különös, humoros helyzetekbe kerülnek és megtapasztalják egymás életét.

Alternatív magyar cím: Megkettőzve 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Mahesh Bhatt

  • Írta: Robin Bhatt, Akash Khurana

  • Szereplők: Kajol, Shah Rukh Khan, Juhi Chawla, Sonali Bendre, Farida Jalal, Mohnish Bahl, Tiku Talsania, Sharat Saxena, Rana Jung Bahadur, Gulshan Grover, Naresh Suri, Parminder, Randhawa, Robert, Chunnu Mehra

2 comments on “Duplicate (1998)

  1. Aranyos film volt, főleg, mert SRK aztán tényleg elemében lehetett. Manuként lehetett nagyon gonosz (bár néha tényleg túlzásba vitte, Donként nekem sokkal jobban bejött), Babluként meg lehetett olyan idióta, amennyire csak bírt.
    De nekem leginkább nőként jött be! (Elképesztően jó lábai vannak!)
    Juhi Chawla aranyos volt, de leginkább Shahrukh Khannak áll a zászló, a humoros jelenetekben bővelkedő filmben (pl. nőnek öltözve) komikus jellemét sziporkázva mutatja meg. A kettős szerepben nemcsak a jelenetfelvételek, hanem az összevágás is első osztályú és ahogyan a két főszereplő Manu és Bablu, úgy Shahrukh is két személyben külön-külön mutatja meg tehetségét. Bablu anyjaként nagyon tetszett még Farida Jalal (Kabhi Khushi Kabhie Gham…, Chori Chori Chupke Chupke, Kaho Naa… Pyaar Hai, Kuch Kuch Hota Hai stb. stb.) mindig anyákat játszik, és mindig szeretnivaló, mint anya.
    Érdemes megnézni, nem csak a nagyon jó szereplőgárda miatt, hanem mert egy egész estét betöltő vígjáték, amiben humor és dráma egyaránt van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük