Don 2 (2011)

Az ázsiai alvilág ura, a hírhedt Don arra készül, hogy az európai drogkereskedelemre is rátegye a kezét. A helyi maffiafőnökök azonban nem adják könnyen a részüket, és évtizedes ellentéteiket félretéve összefognak, hogy még idejében leszámoljanak a feltörekvő, új riválissal. Csupán arról feledkeznek meg, hogy Dont elkapni nem egyszerűen nehéz, hanem lehetetlen…

Eredeti változat: Don (1978)

Első rész: Don (2006)

Tamil változat: Billa (2007) és folytatása: Billa 2 (2012)

Telugu változat: Billa (2009)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Farhan Akhtar

 • Írta: Javed Akhtar, Salim Khan

 • Szereplők: Priyanka Chopra, Shah Rukh Khan, Hrithik Roshan, Om Puri, Wolfgang Stegemann, Boman Irani, Florian Lukas, Lara Dutta, Martin Goeres, Alyy Khan, Kunal Kapoor, Senta Dorothea Kirschner, Nawab Shah, Frank Christian Marx, Rike Schmid

2 comments on “Don 2 (2011)

 1. Farhan Akhtar megint megcsinálta! Már a Don-remake-je is merész húzás volt tőle (bár a papa valószínűleg megbocsátotta neki, hogy átírta a művét), de egyúttal tovább folytatta a megkezdett munkát, és ismét csavart rajta egy nagyot.
  Don (Shah Rukh Khan) gonoszabb, mint valaha, és nagyképűbb mindenkinél. Van is mire annak lennie. A világ gengszterfőnökei viszont nem túl barátságosak az ő terjeszkedésének láttán. Lesz is csinos kis kartell, ahol a riválisok arra az időre kibékülnek, amíg hidegre teszik legfőbb ellenfelüket. Egy valamiről elfeledkeznek: Dont elkapni nemcsak nehéz… lehetetlen. (Az első rész szállóigéje)
  Megpróbálják pedig, de hiába van egyedül a fickó, és körülötte rengeteg rosszarcú egyén, mégis ő hagyja el sértetlenül a szigetet. Nem sokkal később besétál az Interpol kuala lumpuri irodájába és megadja magát. Alkudozik kicsit Vishal Malikkal (Om Puri), majd vidáman beköltözik a börtönbe Vardhan (Boman Irani) mellé. Aki még aznap kinyírná… ha Donnak nem lennének más tervei. De persze vannak. Sokkal nagyszabásúbbak, mint egy pitiáner bosszúszomjas gigaelvágás, neki a zürichi bank páncéltermében lapuló 50 és 100 eurós nyomólemezekre fáj a foga. Hogy hogyan szerzi meg? Már erre is kész a terve. Ami persze menet közben változik, de nem azért, mert a helyzet változik, hanem, mert Don eleve így tervezte el. A nagy sakkjátékos élete legnagyobb játszmájában úgy tologatja a figurákat, köztük Romát (Priyanka Chopra), a bank elnökét, a német elitkommandó (SEK) embereit, Vardhant és a frissen beszervezett hackert, Sameer Alit (Kunal Kapoor), hogy közben ő az egyetlen, aki mindenhol és mindig tudja, mi lesz a következő lépés.
  A sztori annyira szövevényes, hogy nincs értelme részletesen kibogoznom, meg nem is szabad, oda a meglepetés.
  Elég legyen annyi, hogy a Don 2 szerintem felülmúlja az előzményét, az akciójelenetek még látványosabbak, a közelharcokban Priyanka Chopra és Shah Rukh Khan még tökéletesebb küzdelmet produkál (ezúttal nem egymás ellen, hanem egymás mellett), Isha Koppikart (Anita, Don barátnője az első részben) hálistennek lecserélték Lara Duttára (Ayesha) aki sokkal jobban passzol a nagyvilági gengszterhez, és itt is éri az embert néhány meglepetés.
  Annak idején (2007-ben) Hrithik Roshan a főtéma zenéjét felhasználta a FilmFare gálán, hát most Hrithik Roshan vendégszerepelt a Don 2-ben, csitt, el nem szabad árulnom, hogy kit alakít! Nézzétek meg!
  És reményt keltő a film utolsó jelenete, ahol Don egy motoron száguldozik, melynek rendszáma: Don 3.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük