Guddu (1995)

Guddu (Shahrukh Khan) a főiskola szpersztárja benne van minden mókában, főleg Salinával (Manisha Koirala), a tehetséges festőtanulóval, aki kezdetben nagy ellenszenvvel volt iránta. Guddu szülei mint ég és föld, úgy különböznek egymástól, anyja (Deepti Naval) vallásos, és csak az imákban hisz, fia horoszkópja pedig halálra rémíti (aszerint a fiú nem fog teljes életet élni), míg apja (Mukesh Khanna) a sztárügyvéd egyenesen ateista, nem hisz a babonákban, csak a tudományban. Egy autózás közben Guddut olyan fejfájás kezdi el gyötörni, hogy képtelen vezetni, Salina pedig nem tudja az úton tartani a kocsit. A balesetben mindketten megsérülnek, Salina megvakul, csak a szemátültetés segít rajta. Guddu magát hibáztatja, de kiderül, hogy halálos agydaganat okozza a fejfájásait. Az orvos 3-4 hónapot jósol neki. A szülők különbözősége a tragédia hallatán még jobban kiéleződik. Guddu ráadásul úgy dönt, hogy nem egyezik bele a műtétbe, és szemeit Salinának ajánlja fel a halála után. Salina egy feltétellel fogadja el, ha feleségül veszi (és egyben az özvegyévé is). Guddu apja azonban nem fogadja el fia döntését, és mivel Guddu még nem nagykorú, az apa szava dönt. Erre válaszul Guddu bepereli a kedves papát.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Prem Lalwani

  • Írta: Abrar Alvi

  • Szereplők: Deepti Naval, Ashok Saraf, Manisha Koirala, Shah Rukh Khan, Mukesh Khanna, Vijayendra Ghatge, Aakruti, Navin Nischol, Maya Alagh, Vikas Anand, Shashi Kiran, Sudhir Dalvi, Priya Arun, Mehmood, Saeed Jaffrey

2 comments on “Guddu (1995)

  1. Az eleje nagyon furán indul, SRK túlzásba viszi, szinte már ripacskodik. De szerencsére a történet megmenti. 1995-ös film létére vannak benne nagyon pajzán utalások, amikor a romos templomban kell éjszakázniuk, és a meztelen szobrokat akarja utánozni Guddu, akkor magamban elmosolyodtam. Az indiai cenzúra elaludt? Sajnáltam, hogy a dalok nincsenek feliratozva, mert valószínűleg azok is kétértelműek lehettek. Kicsit telezsúfolták sportokkal (foci, vizilabda) meg extrémsportokkal (paplanernyő, sárkányrepülés).
    A fenti szinopszis elég sokat árul el, szóval izgalomhegyek, a sztori tényleg érdemes arra, hogy megnézzük. A kivitelezés már kevésbé látványosra sikeredett, mivelhogy tele van dagályos beszédekkel, széles taglejtésekkel, és túlzott alakításokkal.
    Ennek ellenére tetszett a film, ennyi bollywoodi film után már nem nagyon zavar, hogy a 90-es években ilyenre sikeredett a filmek egy része.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük