Govindudu Andarivadele (2014)

Más olvasatban a címe: Govindudu Andari Vaadele

Balaraju (Prakash Raj), a falu vezetője, aki a családjával együtt itt él a faluba. Két fiúk, és két lányuk van. Az idősebbik fiú Chandrasekhar orvos lesz, ezért Balaraju építtet egy szép korszerű kórházat a faluban, hogy fia praktizálhasson, és hogy végre legyen kórház a helybelieknek. Azon a napon nyílik meg a kórház, amikor Chandrasekhar hazajön a friss diplomájával. Majd az apja nagy meglepetésére a kedvesét, Kausalyat is magával hozza, aki szintén orvos. Chandrasekhar bejelenti a családjának, hogy feleségül szeretné venni a lányt, és Amerikában akarnak letelepedni. Ez a bejelentés felborítja Balaraju minden tervét a kórházzal kapcsolatban, és emiatt látni sem akarja többé a fiát.
25 évvel később, Chandrasekhar sikeres orvos Londonban, egyedül neveli két gyermekét, fiát Abhiramot (Ram Charan) és lányát, Indut (Ayesha Kaduskar). Abhiram megtudja az apjától, hogy milyen népes családja van Indiában, és hogy mi történt 25 évvel ezelőtt. Ekkor Abhiram úgy dönt, Indiába utazik, hogy megpróbálja megbékíteni a nagyapját Balarajut…

Alternatív magyar cím: Kaotikus rokonlátogatás 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Krishna Vamshi

  • Írta: Gopalakrishna Paruchuri, Venkateswara Rao Paruchuri

  • Szereplők: Ram Charan, Kajal Agarwal, Srikanth, Kamalinee Mukherjee, Prakash Raj, Jayasudha, M.S. Narayana, Venkateswara Rao Paruchuri, Krishna Murali Posani, Pragathi, Raghu Babu, Satya Krishnan, Kasi Vishwanath, Sameer, Manoj Anand

2 comments on “Govindudu Andarivadele (2014)

  1. Nagyon vártam ezt a filmet, mert úgy tűnik Ram Charan összekapta magát, és hajlandó sűrűbben forgatni, mint eddig. Több merítésből több siker is születhet. No, nem mintha ez a film felérne a Chiruthával vagy a Maagadherával, de mégiscsak egy más szerepkörben bukkan fel, nekem közben nagyon Ramaiya Vastavaiya-hangulatom támadt. A falu bemutatása istenien színes lett, már ezért megérte megcsinálni a filmet. Ennyire színes közegben én is ellennék, főleg, mert mi európaiak teljesen belepunnyadtunk a lájtos, tompa színeinkbe, amelyek télen szürkévé és feketévé változnak.
    Ha pedig megnézzük a stáblistát, ismét Dél-India karakterszínészeinek zöme feltűnik ilyen-olyan módon, úgyhogy kapunk mindenféle embertípust, csak, hogy ne unatkozzunk. A család, ahova Ram betoppan, pedig egy ottani mércével tipikus nagycsalád, faterral az élen, aki persze olyan szinten uralkodik minden és mindenki felett, hogy már kissé egészségtelen, ennek ellenére Prakash Rajnak sikerült a lehetetlen, és szerethetővé varázsolta az általa játszott figurát.
    Ram partnerének Kajal Aggarwal igazán jó választás, már a Maagadherában is megtalálták egymással a közös hangot, itt is nagyon jól alakították a konspiráló szerelmeseket.
    A sztori nem okozott meglepetéseket, de nem is igazán készültem rá. A film semmivel sem több, mint aminek látszani akar, mindössze szórakozást kínál, de azt jól csinálja. Némely vicces jeleneten viszont nem tudtam, hogy sírjak, vagy felháborodjak (pl. „miért nem hagytad, hogy megerőszakoljon?” – viccesnek szánták, az is, de nem igazán tudtam rajta nevetni).
    Amiért ajánlom, az a sok-sok szín, ennyi színes képet már régen láttam, szinte kábítószer a szemnek, és a tradicionális zenék ötvözése a modernebb dallamvilággal. A dalok és zenék nagy része igen jól sikerült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük