Ghajini (2008)

Ismered azt az érzést, amikor már nem tudod ki vagy? Amikor reggel kinyitod szemed, és nem tudod hol vagy? Amikor egy idegen vagy, valahova, a falak közé bezárva? Amikor teljesen üres a fejed, és nem emlékszel semmire? Nincsenek se emlékek, se barátok. Nincs senki(d), se mögötted, se körülötted, csak te vagy az, egyedül.
A film egy indiai bosszútörténetet mutat be, melyet Christopher Nolan Memento című filmje inspirált. A rövidtávú memóriazavarban szenvedő főhős, Shanjay, aki önmagára tetovált üzenetekkel,és szénné gyúrt testtel mindent lejegyez, hogy mindig sikerüljön újraemlékezni arra, amire leginkább soha, de soha sem szeretne. Viszont mindannyiszor, miután képbe kerül, csak a bosszú hajtja, bosszút akar állni halott barátnője, Kalpana gyilkosain.

Alternatív magyar cím: Emlékezz 

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: A.R. Murugadoss

 • Írta: Piyush Mishra, A.R. Murugadoss

 • Szereplők: Aamir Khan, Asin, Jiah Khan, Tinnu Anand, Pradeep Singh Rawat, Asif Ahmed, John Cardiel, Vibha Chhibber, Neville Dadachanji, Mahendra Gole, Sunil Grover, Simon Hewitt, Kiran Deep Jagi, Raj Jamdade, Firdausi Jussawalla

4 comments on “Ghajini (2008)

 1. Ebben a filmben minden van, jó arányokban, de azért mégiscsak az izgalomé a főszerep, a romantikus szál csak időszakosan pihentet meg bennünket a feszültségből, utána új erőre kap és nem lehet megállítani. Volt számomra egy-két homályos rész, mint pl. mikor és hogyan gyúrta ki magát ennyire a főhős, ki segítette a felcímkézésekben, hogy lett jófiúból pszichopata gyilkos, majd ismét jófiú? A minden lében kanál medika pedig többnyire csak idegesített, eleve tilos betegek dokumentumait kihozni a kórházból, gondolom Indiában sincs ez másképp, nem volt valami körültekintő, sőt többször kifejezetten bosszantott a viselkedése, persze a végére magába szállt és leesett neki miről is van szó. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett ami közvetett módon kiváltotta az egész konfliktushelyzetet, és ez a szervkereskedelem. Aamir Khantól ismét egy olyan filmet láthattam, amiben sokféle arcát mutatja meg, úgy ölti magára egyik vagy másik személyiséget, mint más a ruháit, és persze mindegyiket sikeresen megoldja. Miért is ne? Eddig még nem láttam olyan filmet tőle amiben ne nyújtott volna maximálisat…

 2. Tegyék fel újra ezt a filmet nagyon szépen kérem!!!!!!
  Végre megtaláltam, de sajnos már nem létezik.
  Nagyon szeretném megnézni!
  Tegyék fel újra! Légyszí, légyszí!!!!

  1. Kedves Gertrúd! Nem tudom, mire gondolsz, elindítottam a filmet, nem tűnt el az OneDrive tárhelyről, továbbra is lejátszható. Kattints a Letöltöm, vagy a Megnézem linkre és nézd meg. A saját OneDrive tárhelyünkön tároljuk a filmeket, nem valami külső, ideiglenes tárhelyen, ahonnan x idő múlva törlésre kerülnek. Ez a film most már 4 éve fel van töltve, azóta ugyanazon a helyen található és megnézhető, letölthető, reklámok nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük