Get Educated: Paathshaala (2010)

Egy új angol tanár Rahul Udyavar (Shahid Kapoor) munkát kap a Saraswati Vidya Mandir iskolába Mirpurkhas külvárosában. A diákok és a tanárok egyaránt megkedvelik őt. Amikor Rahul az iskola vezetősége ellen hangolja a tanárokat, az igazgató Aditya Sahay (Nana Patekar) meglepő módon a vezetőség döntését védelmezi. Ez sokkoló hatással van a tanárokra, mivel Sahay az elmúlt 32 évben mindig az iskola érdekeit vette figyelembe, így növelte a hírnevét. A helyzet súlyosabbá válik amikor az iskolavezetés egyre több megvalósíthatatlan, tanórán kívüli tevékenységre kényszeríti az iskola tanulóit, amely magában foglalja a hallgatók bevonását a TV valóság show műsoraiba. Ezzel szeretné a média bemutatni az iskola arculatát a nyilvánosság előtt, de ez a nagy nyomás károsan érinti a diákokat, és emiatt sztrájkba lépnek.

Alternatív magyar cím: Iskola 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Milind Ukey

 • Írta: Mahi V. Raghav

 • Szereplők: Nana Patekar, Shahid Kapoor, Ayesha Takia, Sushant Singh, Saurabh Shukla, Anjan Srivastav, Kurush Deboo, Sanatan Mody, Shraddha Arya, Kainaz Motivala, Dwij Yadav, Swini Khara, Ali Haji, Vickeey Ahhuja, Salman Ahmed

2 comments on “Get Educated: Paathshaala (2010)

 1. Azok az igazán jó filmek, ahol erős érzelmek szabadulnak fel a nézőben. Nálam ennek a filmnek a nézése közben olyan gyilkos düh fogott el, hogy némelyik mellékszereplőt legszívesebben kirángattam volna a monitoron keresztül. Ettől igazán jó a film. Hogy elfeledkezel arról; filmet nézel.
  Egy teljesen hétköznapi, bentlakásos magániskola mindennapjaiba pillanthatunk bele a frissen felvett angoltanár Rahul (Shahid Kapoor) szemén keresztül. A gyerekek itt is ugyanolyanok, mint bárhol a világon, hasonló örömökkel, bánatokkal, barátsággal, szerelemmel, gondokkal körbevéve. Mégis, ez az iskola más. Olyasmit kell felmutatnia, amit az igazgató nem képes megtenni, de helyette megteszi maga az iskola. Erőt mutat.
  Az igazgató szerepében Nana Patekar valami nagyon drámai alakítást nyújtott, láttam már jó néhány filmjét, tudom, hogy nagyon jó színész, a kettősséget ő tudja a leginkább ábrázolni. Mármint, hogy nem bírod eldönteni, jó-e, vagy rossz a karakter, akit játszik.
  És persze a film mondanivalója se piskóta. Már a 3 idiots is erősen fogalmazott az egyetemek öngyilkosságba hajszoló követelményeiről, de ez egy 8 osztályos iskola. Kicsik-nagyok vegyesen. És ők még gyerekek. A világ elüzletiesedése (fránya nehéz szó!) pedig bár bekopogtatott az iskolák zárt kapuján is. Amikor meghallottam a reality-show szót, meg azt, amit képvisel, bennem rekedt a levegő. És amin átmentek a gyerekek, akkor kezdett igazán forrni bennem a düh.
  Egyetlen olyan jelenet volt, amin könnyekig meghatódtam, amikor Rahul kiskutyák segítségével mutatja meg a gyerekeknek, hogy valaki attól még érdemes a barátságra, hogy csúf anyajegy torzítja el az arcát. Azon majdnem elbőgtem magam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük