Garv: Pride and Honour (2004)

Három bátor és becsületes rendőr, Samar Singh (Amrish Puri), Arjun Ranawat (Salman Khan) valamint Hyder Ali Khan (Arbaaz Khan) arra törekszik, hogy az állam bűnözés mentes legyen. A három rendőrnek sok akadállyal kell szembe néznie, mivel befolyásos politikusok kapcsolatban állnak az alvilági don Zafar Suparival (Mukesh Rishi). A politikusok úgy határoznak, hogy Samar Singh-t áthelyeztetik, miközben Hyder Alit árulónak nevezik, és megölik. A bűnözők következő célpontja Arjun, így a banda tagok megerőszakolják a húgát, Rakhit (Akanksha). Arjun mérhetetlen haragjában megöli a nemi erőszakot elkövetőket, majd feladja magát. Azt akarja, hogy tettéért a legsúlyosabb büntetést szabják ki rá, ez pedig a halálbüntetés.

Alternatív magyar cím: Büszkeség és becsület 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Puneet Issar

  • Írta: Anirudh Dhodapkar

  • Szereplők: Salman Khan, Shilpa Shetty, Arbaaz Khan, Farida Jalal, Amrish Puri, Mohan Joshi, Govind Namdeo, Mukesh Rishi, Shivaji Satam, Vijayendra Ghatge, Reshma Bombaywala, Rajpal Yadav, Kulbhushan Kharbanda, Anupam Kher, Anant Jog

2 comments on “Garv: Pride and Honour (2004)

  1. Egyedül a túl sokszor használt “halszem-optika” zavart, szerintem fölösleges volt. Anélkül is teljesen jó lett volna a film, semmi szükség nem volt rá (hacsak arra nem, hogy ne lehessen látni rendesen a jeleneteket).
    Jó kis film volt, Salman Khan azt a kemény, céltudatos rendőrt hozta, amit már láttunk Ajay Devgntól a Singhamban, vagy Mahesh Babutól a Dookuduban. Kérdezés nélkül öl, de persze csak a rosszakat. Azokat viszont nagyon. Azt mondjuk nem értettem, hogy mit keresett Shilpa Shetty a filmben, mert lényeges funkciója nem volt (mármint azon kívül, hogy kellett egy menyasszony a zsarunak), de azért főszereplőként tüntették fel. Pedig az igazi főszerep a húgát alakító Akanksha Malhotráé. És kiváló alakítást láttam Salman bátyjától Arbaaz Khantól. Teljesen megfogott a játéka. Pedig idáig folyton csalódtam benne. De ez a szerep pont neki való volt.
    Aki egy bosszúhadjárat félét szeretne látni, vagy egy zsarut, aki sajátos eszközökkel “tisztítja” meg a városát, az nézze meg a filmet, nem fog csalódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük