Gangs of Wasseypur 1-2 (2012)

A film az 1941-től 2005-ig tartó folyamatos bandaháborúról szól, ami három család körül körvonalazódik. Mindhárman muszlimok, úgyhogy nem a vallás az oka a folyamatos gyilkolásnak, hanem a pénz és a hatalom. Ki a vezér, ki az erősebb, ki uralkodik Wasseypur, Dagdhan és Jharkhand felett (Bihar állam nem létező települései, amelyek ez alatt az idő alatt egybeépültek). A sztori viszont valóságon alapszik, ezért megváltoztatták a helyszínt és a neveket.

Alternatív magyar cím: Wasseypur bandái I-II. 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=j-AkWDkXcMY[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Anurag Kashyap

 • Írta: Anurag Kashyap, Sachin K. Ladia

 • Szereplők: Manoj Bajpayee, Richa Chadda, Nawazuddin Siddiqui, Tigmanshu Dhulia, Jameel Khan, Piyush Mishra, Jaideep Ahlawat, Huma Qureshi, Zeishan Quadri, Vipin Sharma, Satyakam Anand, Aditya Kumar, Rajkummar Rao, Vineet Kumar Singh, Sankalp Acharekar

3 comments on “Gangs of Wasseypur 1-2 (2012)

 1. Minden tiszteletem a feliratkészítőé, de tényleg. Rendesen megszenvedhetett vele, akárhogy számolom, a két rész együttesen 5 óra 33 perces!!! És rengeteget beszélnek benne, mert folyamatosan megy az áskálódás, szervezkedés, politikai és hatalmi machinációk.
  Aki megnézi, készüljön fel arra, hogy még nagyítóval sem talál pozitív főhőst. Mert nincs. Csak negatív szereplők vannak, mert semmi másról nem szól, mint három család évtizedekig tartó bandaháborújáról.
  Én mindenesetre elborzadtam azon, amit láttam. Úgy éreztem, mintha egy kígyókkal teli verembe pillantanék be. Aztán, mint akit megbűvöltek, tágranyílt szemmel, leesett állal (néha undorodva) néztem végig az öncélú gyilkosságokat, meg az eltervezetteket is. Hogy volt-e ezalatt az idő alatt nyugodalmasabb szakasz, arról csak érintőlegesen szólt a film, de hát a családoknál kellett esküvőnek is, születéseknek is, meg hasonlóaknak lenni. Azért továbbra is irtották egymást rendesen.
  A rendező viszont nem vesztette el a humorérzékét, néha betett a film cselekményébe abszurd jeleneteket is, olyankor kínomban hangosan nevettem. (Mit is tehetnél mást, amikor a gyilkosnak besül a fegyvere, az áldozatnak meg, miközben üldözi a gyilkost, kifogy a benzin a motorjából.) Néha annyira t*ketlenek voltak, hogy sírni tudtam volna, de aztán rájöttem, hogy ez inkább valóságosabb, mint azok a filmek, ahol sosincs tárcsere. Na, itt volt rendesen. Egész fegyverarzenállal. És a családok nőtagjai sem voltak különbek, igazság szerint a legkegyetlenebb nem is muszlim, hanem hindu volt, és végig a háttérben maradt. Illett rá a neve: Durga.

 2. A film nálam ott van a top tízben. Sokáig pihent a gépen, mire rászántam magam, hogy megnézzem. És milyen jól tettem, hogy megismertem az indiai Keresztapát. Lehet úgy erőszakkal teli filmet csinálni, hogy nem fordul fel a gyomrod a naturális részletektől (mert nem az dominál), de utána napokig eszedbe jut a film. Erősen ajánlom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük