Game (2011)

Kabir Malhotra (Anupam Kher) multimilliárdos egy görög szigeten él, ahová meghív négy embert: O.P. Ramsayt, a kétes hírű politikust Thaiföldről (Boman Irani), Vikram Kapoor színészt Indiából (Jimmy Shergill), Neil Menont, egy drogbárót Isztambulból (Abishek Bachchan) és Tisha Khanna bűnügyi újságírót (Shahana Goswami) Londonból, akik nem ismerik egymást, de a meghívást elfogadják. Malhotra azt állítja, hogy a három férfi felelős Mayának (Sarah Jane Dias), a házasságon kívül született lányának – akinek születéséről ő maga csak későn szerzett tudomást – haláláért. A politikus gyerekkorában elrabolta a lányt, Thaiföldre vitte és eladta prostituáltnak. Onnan a lány Isztambulba került, ahol a drogbáró kaszinójában énekes-táncosnő lett, és rászokott a drogra. A színész pedig részegen elütötte, és a helyszínen eltemette. Malhotra állítása szerint a lányának van egy ikertestvére is, mégpedig az újságírónő, aki a tetemes vagyon egyedüli örököse.

Alternatív magyar cím: Játszma 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Abhinay Deo

  • Írta: Javed Akhtar, Farhan Akhtar

  • Szereplők: Abhishek Bachchan, Kangana Ranaut, Anupam Kher, Boman Irani, Jimmy Shergill, Shahana Goswami, Gauhar Khan, Sarah-Jane Dias, Mantra, Akash Dhar, Benjamin Gilani, Mohan Kapoor, Sikander Kher, David Firestar

3 comments on “Game (2011)

  1. Végig Agatha Christie-s érzésem volt, mintha egy különösen érdekes Tíz kicsi néger változatot látnék, persze nem tízen voltak, és nem a szigeten haltak meg, de a szembesítés a bűneikkel, az nagyon ott volt.
    A Játszma (Game) pedig többszörösen is játszma a játszmában, mert néhány szereplőről (többségükről) kiderül, hogy nem azok, akinek látszanak, a sokszoros csavar meg alapból kódolva van a sztoriban. Viszont ezekkel a filmekkel az a baj, hogy csak egyszer érdemes megnézni őket, mert akkor nagyot ütnek, utána viszont már nem. Bár az is igaz, hogy annyira érdekesen van a film felépítve, hogy érdemes mégis többször is megnézni, főleg mert rengeteg rejtett utalást lehet benne találni.
    Abhishek Bachchan és Anupam Kher persze iszonyat jól játszik, Boman Irani esetében meg eddig még egyetlen alakításában sem csalódtam (ez persze nem mondható el az általa kapott szerepekkel, mert néha nem igazán jól választ). Elképesztően jó színész. (Azon meg különösen megdöbbentem, hogy 42 (!!!!) évesen kezdte a filmezést. Ki hitte volna?!) Sarah-Jane Dias gyönyörű, csak nem értem, hogy miért hanyagolják, ennyire nem lehet rossz színésznő? Ebben a szerepben például meggyőző volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük