Gadar: Ek Prem Katha (2001)

Amritszár leggazdagabb muszlim vállalkozója, Ashraf Ali (Amrish Puri) vagyonát hátrahagyva menekül, csak családját felpakolva fut az életükért. Lányuk Sakeena (Amisha Patel) azonban elszakad tőlük, és percek alatt erőszak és gyilkosság áldozata lenne, ha nincs a gyilkos tömegben Tara Singh (Sunny Deol), aki felismeri a lányt, és kimenekíti. Tara akkor már érzéketlenül gyilkol, mivel szüleit felkoncolták, lánytestvéreit megerőszakolták és meggyilkolták a muszlim fanatikusok. Az őrjöngés mindkét oldalon borzalmakat szül.

Alternatív magyar cím: Lázadás: Egy szerelem története 

Második rész: Gadar 2: The Katha Continues (2023)

Kanadai változat: Partition – Elszakítva (2007)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Anil Sharma

  • Írta: Shaktimaan Talwar

  • Szereplők: Sunny Deol, Ameesha Patel, Amrish Puri, Lillete Dubey, Vivek Shaq, Utkarsh Sharma, Suresh Oberoi, Madhumalti Kapoor, Tony Mirrcandani, Mushtaq Khan, Ishrat Ali, Usha Bachani, Rakesh Bedi, Abhay Bhargav, Dolly Bindra

2 comments on “Gadar: Ek Prem Katha (2001)

  1. A film igaz történetek alapján lett összeállítva, és az elején az India-Pakisztán elszakadás (Partition 1947) véres traumája eléggé sokkoló, hogy igaz legyen.
    Amritszár leggazdagabb muszlim vállalkozója, Ashraf Ali (Amrish Puri) vagyonát hátrahagyva menekül, csak családját felpakolva fut az életükért. Lányuk Sakeena (Amisha Patel) azonban elszakad tőlük, és percek alatt erőszak és gyilkosság áldozata lenne, ha nincs a gyilkos tömegben Tara Singh (Sunny Deol), aki felismeri a lányt, és kimenekíti. Tara akkor már érzéketlenül gyilkol, mivel szüleit felkoncolták, lánytestvéreit megerőszakolták és meggyilkolták a muszlim fanatikusok. Az őrjöngés mindkét oldalon borzalmakat szül. Sakeenát azonban évek óta csendben, és távolról, igaz szerelemmel szereti, és ez kioltja szívében a gyűlöletet. Megküzd az egész szikh közösséggel és megmaradt családjával, hogy elfogadják a lányt. Amikor Sakeena hírét veszi, hogy a Lahore-ba tartó vonaton mindenkit megöltek, felajánlja, hogy elkíséri ő maga, a lány egyetlen megmaradt családtagjához, nagybátyjához. Sakeena azonban rájön Tara szerelmére, és a határon megtorpan, nem akar átmenni, inkább Tara asszonya akar lenni. A vegyes házasságot a szikh közösség nehezen nyeli le, de amikor az évek során rájönnek, hogy Sakeena kedves, művelt nő, és amikor fiút szül Tarának, már teljes jogú tagja a falunak. Egy kallódó újságcikkből Sakeena megtudja, hogy apja él, és amikor felveszi a kapcsolatot vele, hogy családjával Lahore-ba látogasson, a fiúknak vízumproblémájuk támad, az asszonynak egyedül kell elutaznia. Nem tudja, hogy apja intézte így, nem kívánja lánya indiai családját, hanem férjhez akarja adni egy igazhitűhöz. A szerelmet azonban nem lehet megölni…
    Nagyon jó kis film volt, nagyon izgalmas karakterekkel, Amesha Patelé a legérdekesebb, amikor szolid kis muszlim leánykából harcos szikh amazonná válik, amikor a férjéről és a fiáról van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük