Gabbar is Back (2015)

A film mottója: Egy hős tettei, egy gazember nevével
Aditya (Akshay Kumar) főállásban professzor a Nemzeti Főiskolán, ahol harcművészetet oktat (Akshay Kumar a való életben fekete öves kyokushin karate-mester). Szabadidejében pedig titokzatos igazságosztó, aki Gabbar nevét felvéve (aki a Sholay című 1975-ös legendás hindi film leggonoszabb karaktere volt), minden pénteken elrabol tíz korrupt köztisztviselőt, és egyet felakaszt közülük, majd nyilvánosságra hozza gaztetteik bizonyítékait. A terror hatásos, a korrupció lassan visszaszorul, a kormányhivatalnokok rettegnek, a rendőrség tehetetlen, a nyomozás zsákutcába jut. Egyetlen közrendőr, egy egyszerű sofőr, Sadhuram (Sunil Grover) látja át az egészet, és magányos nyomozásba kezd.

Alternatív magyar cím: Gabbar visszatér 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Radha Krishna Jagarlamudi

 • Írta: A.R. Murugadoss, Rajat Arora

 • Szereplők: Akshay Kumar, Shruti Haasan, Sunil Grover, Kareena Kapoor, Ishita Vyas, Shruti Bapna, Jaideep Ahlawat, Raj Singh Arora, Praveena Deshpande, Anandeshwar Dwivedi, Narendra Jetley, Jagdish Rajpurohit, Chitrangda Singh, Prateek Srivastava, Suman

2 comments on “Gabbar is Back (2015)

 1. Saját magamat is (meg a fordítók kordinátorát is) megleptem azzal, hogy milyen gyorsan készültem el a felirattal, de végül is miért csodálkozom rajta? Akki egyszerűen nem tudott hibázni. Ez a film alapból rá épül, az egyéniségére, nem tudta elrontani. Már edzett rá a Baby-vel, ott is szuper, de a koronát a teljesítményére ez a film teszi fel. Írom itt a szuperlatívuszokat, aztán most mutatják be a Brothers-t, ahol lehet, hogy még jobb lesz, és közben minden jelzőmet elszórom, nem lesz ez így jó, de egye kavics, bevállalom. Szóval a film annyira jó, hogy naponta a fülembe ordította, gyerünk, csináld, még egy kicsit, na még ezt a 100 sort, és hipp-hopp egyszercsak elkészült a 2400 tábla pikkpakk.
  A sztori könnyen érthető, még indiainak se kell lenni, hogy az ember átérezze, mi magyarok pontosan ugyanebben a cipőben járunk, nálunk is kellene egy Gabbar.
  Vagy ne Gabbarnak hívják (a Sholay című film legnagyobb gazemberének neve), legyen mondjuk Jumurdzsák. Vagy itt a lehetőség, ki a legnagyobb gazember a magyar film történetében, na? Kérek neveket, és megcsináljuk a magyar verziót. Jumurdzsák (vagy akárki) visszatér. És bosszút áll. És igazságot oszt. És nagyon-nagyon törvénytelen dolgokat művel. És nagyon-nagyon szeretik az emberek.
  Akshay Kumar eddigi legjobb szerepe, most különösen jól is néz ki, a bajusz is jól áll neki, az őszülő szakáll meg pláne. Shruti Haasannak esélye se volt, én is simán beleszerettem volna a karakterbe. Ezúttal borbélyt válthatott, mert a hosszú haja sokkal jobban áll neki, mint a Special Chabbisban, ott tényleg hülyén festett a fess elválasztásával, vagy pláne a Boss-ban, az a hátranyalt séró, a poklok kínját álltam ki miatta. De most! Nem sokáig maradt ilyen, a Brothers-re csaknem kopasz lett, de a Tashan óta tudom, hogy a tüsi haj is jól áll neki.
  A sztorit nem mesélem el, nézzétek meg, némi beharangozót fentebb már összerittyentettem (az eredeti angol szinopszis helyett), inkább a benyomásaimat osztanám meg.
  Kareena Kapoor Khan vendégszerepe nagyon kellett oda, királynői volt, szerethető, és a főhős minden cselekedetét nyomós érvekkel alátámasztó nyúlfarknyi szerepe elég volt ahhoz, hogy azt mondjam, megérett arra, mégiscsak lesz még belőle Bollywood nagyasszonya.
  Sunil Grover nem tűnt fel, csak itt, talán mert más filmekben alig kapott lehetőséget, pedig igazán jó színész, na, talán majd mostantól.
  Jaideep Ahlawatot amennyire szerettem utálni a Commandóban, annyira jó volt látni egy másik erőteljes szerepben, vendégszerep, de elég sokat mutatott.
  Suman Talwar pedig inkább dél-indiai filmekben szerepel, pedig nagyon kellene neki egy kis bollywoodi rásegítés, mert nagyon tud az öreg.
  A végére hagytam a csattanót, Chitrangda Singh. Egyik kedvenc színésznőm, akit először a Desi Boyzban láttam, aztán a Shorry, Bhai!-ban, végül a Jokerben egy itemsong erejéig. És ennyi. Nem foglalkoztatják, pedig imádom. A legutóbbi felirat amin dolgoztam az Anjaan. A főgonosz születésnapját ünneplik, és a mulatságon egy nagyon jó kis partidal hangzik el. A Gabbar is Back-ben a főgonosz születésnapját ünneplik, és egy nagyon jó kis partidal hangzik el. Mindkettőt Chitrangda Singh adja elő. Alig játszik, de folyton belefutok még a nyúlfarknyi feltűnéseibe is, most már komolyan hiányzik, adjanak már neki végre egy jó szerepet!
  Valamennyi dal (mind a négy) nagyon jó, darabszámra se vitték túlzásba, mindegyiknek szerepe van a filmben, nem akasztotta meg a ritmust, úgyhogy így kellene festenie minden filmnek. A túl kevés se jó (lásd Race Gurram hindi verzió), a túl sok se (pl. What’s Your Raashee?).
  Na, nem is folytatom tovább az ömlengést, elég annyi, jelenleg párhuzamosan, felváltva bele-bele pörgetek az Anjaanba, meg a Gabbarba, ez utóbbi most a legnagyobb kedvenc, nem tudom meddig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük