Fool N Final (2007)

Milliós értékű kék gyémántot fedeztek fel Indiában, amelyet ellopnak, majd Rocky (Chunkey Pandey) közreműködésével Dubaiba küldenek. Azonban a rettegett alvilági don Moscow Chikna (Arbaaz Khan) elrabolja Rockyt és ellopja tőle a gyémántot, megöli őt és elmenekül.
A történet fordulatot vesz, amikor egy másik alvilági don JD (Zakir Hussain) is szemet vet az ellopott gyémántra, és elküld egy csapat rablót, hogy lopják el Moscow Chiknától. A gyémánthajszába belekeveredik egy másik csapat is, akik eddig csak piti lopásokkal foglalkoztak: Raja (Shahid Kapoor), Tina (Ayesha Takia), Chobey (Paresh Rawal) és a sofőrjük Puttu (Johnny Lever).
A nagy kavarodás közepette vajon kié lesz a gyémánt?

Alternatív magyar cím: Utolsó bolond 

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Ahmed Khan

 • Írta: Neeraj Vora, Umesh Shukla

 • Szereplők: Shahid Kapoor, Ayesha Takia, Vivek Oberoi, Sunny Deol, Sameera Reddy, Jackie Shroff, Paresh Rawal, Johnny Lever, Sharmila Tagore, Om Puri, Arbaaz Khan, Chunky Pandey, Vijay Raaz, Asrani, Razak Khan

2 comments on “Fool N Final (2007)

 1. Aki látta a Blöfföt (Snatch), annak ismerős lesz. Az alapszitu ugyanaz, mint Guy Ritchie filmjénél, csak egy kicsit megbolondították. Persze nem lett annyira sötét, de ez is tévedések vígjátéka. És persze a bazi nagy gyémánt, amit természetesen lenyel a kutya (aki reggelire két újságot, három távirányítót és egy bluetooth egeret már felzabált), de csak miután már két banda, egy piti tolvajtársaság, meg egyéb rablók kezén keresztül ment.
  Török a kisstílű illegális bokszmanager szerepét Lucky (Vivek Oberoi) veszi át, és balkeze is, van, ugyanolyan bal, de van egy mozgássérült kisöccse.
  Szefárd zsidók helyett hindu papok álcájában rabolja ki a gyémántkereskedőket Rocky (Chunkey Pandey), akinek megvan minden ujja, de a fogai aranyból vannak, és sajnos a szerencsejáték rabja ő is, mint Négyujjú Franky a Blöffben.
  Penge Boriszt itten Moscow Chiknának (Arbaaz Khan) hívják, aki szintén kisstílű tolvajokat bíz meg a lopással, választása Rajára (Shahid Kapoor) esik, aki szerelme Tina (Ayesha Takia) apjával Chobeyval (Paresh Rawal) nagy nehezen el is lopja a gyémántot (ugyanúgy töketlenkednek a bukméker iroda előtt, mint az eredeti filmben).
  Viszont Brad Pitt roma csávója helyett Raja álnagybátyja Munna (Sunny Deol) az aki kiáll verekedni, itt is van házleégetés (lakókocsitábor helyett), de szerencsére a mama megússza. És persze Munna szintén rendelkezik némi gógyival.

  A bollywoodi változat sok mindenben eltér, inkább csak jeleneteket, és helyzeteket vettek át, no meg az alapsztorit. Természetesen tele van tánccal (kihasználva Shahid Kapoor tánctudását) és akciódús verekedésekkel, merthogy Sunny Deol az indiai Terminátor, ugye.
  Aki ezt elolvasva nem zavarodik bele, az nézze meg a filmet, garantáltan vissza fogja tekerni..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük