Finding Fanny – Fanny nyomában (2014)

Ez a kedves, mulatságos és nem megszokott történet egy furcsa álmos kis faluban kezdődik, mely Goa mélyen fekvő részén található. A megszokott nyugalmat és rendet váratlanul felborítja az a kézbesítetlen levél, amely visszaérkezik feladójához, Ferdiehez. A levelet Ferdie még évtizedekkel ezelőtt írta kedvesének, Fannynak, akit feleségül akart venni. Mivel akkor nem kapott rá választ, azt gondolta, Fanny mást szeret, és végül nem őt választotta. Angie, a fiatal lány, aki épp az esküvője napján lett özvegy, elhatározza, hogy segít az idős férfinek. Az ex-leendő anyós, egy léhűtő művész és egy gyerekkori barát társaságában útra kelnek hát, hogy megtalálják Fannyt.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Homi Adajania

  • Írta: Homi Adajania, Kersi Khambatta

  • Szereplők: Deepika Padukone, Arjun Kapoor, Naseeruddin Shah, Dimple Kapadia, Pankaj Kapur, Anand Tiwari, Ankur Tewari, Anjali Patil, Ranveer Singh

2 comments on “Finding Fanny – Fanny nyomában (2014)

  1. Mintha egy francia vígjátékot néznék, egy abszolút európai közegben mozgó mikrokozmoszt, a film szinte semmit nem mond az indiai világról, eleve Goában játszódik, ami a spanyol kolonizációnak köszönhetően ma is különbözik India többi részétől, erősen katolikus, és a legkevésbé sem hindi. A film hindi és konkani nyelven játszódik (ezen a nyelven beszélnek Goában), de a néha bevillanó angol felirat nem zavaró. A filmben szereplő karakterek erősen túlzóak, ennek ellenére bűbájosak. Ferdie (Naseeruddin Shah) tutyimutyi alakként egyszerűen zabálnivaló, él a maga kis világában, és elpityeredik, amikor rájön, hogy 46 évvel ezelőtt hiába írta meg Fannynak, hogy szereti, és feleségül akarja venni, a levél nem ért célba, most kapta vissza olvasatlanul. Angie (Deepika Padukone; lelki társa, legjobb barátja) elhatározza, hogyha már ő nem lehet boldog (férje a házasságkötésük napján megfulladt az esküvői tortától), akkor legalább neki adjon egy kis reményt, felkutatja Fannyt. Ehhez viszont konspirálnia kell, a falu egyetlen kocsiját Savio (Arjun Kapoor) eladta a híres festőnek Don Pedronak (Pankaj Kapur), aki csak akkor megy bele a kocsikázásba, mikor mézesmadzagként elhúzzák az orra előtt Angie anyósát, a csöcsös-bögyös Rosie-t (Dimple Kapadia). Ez az ötösfogat elindul, hogy felkutassa Fannyt, és a rövid road movie-ból szürreális utazás lesz, ahol szinte mindenki olyan oldalát mutatja, amitől az ember már nem is nevet, hanem prüszkölve gurgulázik. A mediterrán komédia a legjobb európai humoreszkek sorába illik, apró jelenetek füzérével, amiken nem tudsz nem nevetni, mert annyira megkapó és bájos, ugyanakkor groteszk, hogy könnyen el tudod képzelni, a valóság is ilyen lehet, nem hétköznapian szürke. Nagy kedvenc lesz a film, többször meg fogom nézni, mert tele van olyan jelenetekkel, amelyeknek nem egy, vagy kettő, hanem akár több jelentése is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük