Family: Ties of Blood (2006)

A munkakerülő Aryan Bhatia (Aryeman Ramsay) élete fenekestül felfordul, amikor bátyját, Shekhart (Akshay Kumar) megöli egy gengszter, Virendra Sahi (Amitabh Bachchan). A korrupt mumbai rendőröknek nem érdeke letartóztatni a nagyhatalmú maffiózót, ezért Aryan a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és ehhez segítséget kap a barátaitól, akik ugyanúgy kerülték a munkát, de valamennyien szerették a bátyját.

Alternatív magyar cím: Család: Véres kötelék 

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Rajkumar Santoshi

 • Írta: Tigmanshu Dhulia, Rajkumar Santoshi

 • Szereplők: Amitabh Bachchan, Akshay Kumar, Bhoomika Chawla, Aryeman Ramsay, Sushant Singh, Nandini, Anjan Srivastav, Bharati Achrekar, Shernaz Patel, Rujuta Deshmukh, Ali Haji, Sunil Grover, Nawazuddin Siddiqui, Vivek Madan, Arjun Raj Nirula

2 comments on “Family: Ties of Blood (2006)

 1. Bollywoodban nagyon is sok olyan filmet forgatnak, ami akció-krimi, thriller, horror, háborús, politikai krimi, leszámolós, királydrámák, stb. minden ami véres, és sok halállal jár, azt ők magas színvonalon művelik. És még valamit tudnak. Meglepni az embert.
  Aki sok véres nyugati filmet látott már, az általában fel van készülve arra, hogy x. és y. ki lesz nyírva, a szereplőket már az elején fel lehet ismerni, hogy áldozatok. Keleten nem úgy van ám!
  Leülsz a filmre, az első 30 perc bemutatja a szereplőket, mindenkit szépen elhelyezel a táblán, mint a sakkban. Van a főhős, aki vidáman énekel, éli az életét. Van a gonosz arc, aki kedvtelésből gyilkol, és az apja olyan hatalmas, hogy bármit büntetlenül megtehet. Magadban gondolod, hogy na ezek valamiért találkozni fognak, és a főhős majd jól megöli. Hehe, tévedés. (Sajnos a hindi filmeknél fel kell készülnöd (főleg a háborús sztoriknál), hogy a megkedvelt hősöket szépen sorban hidegre teszik, kit előbb, kit később, de ne számíts arra, hogy a te kedvedért a szimpatikus arc életben marad.)
  A főszereplőt megölik, és onnantól csak arról szól a film, hogyan áll bosszút a testvére. Persze ezt sem úgy csinálja, mint nálunk szokás, úgyhogy további meglepetések várhatók.
  Amitabh Bachchan játszott már negatív szerepet (Sharkar és Sharkar Raj), de ott inkább amolyan Keresztapa-féle volt. Itt azonban a velejéig gonosz. És nagyon jól csinálja.
  Másik nagy kedvenc Akshay Kumar, imádtam ebben a filmben. Teljesen a helyén volt, minden jelenetét élveztem. Aki viszont egyáltalán nem passzolt bele, az ezzel a filmmel bemutatkozó Aryeman Ramsay, aki annyira gyengén muzsikált a film alatt, hogy soha többet nem kapott jó szerepajánlatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük