Humpty Sharma Ki Dulhania – Humpty Sharma vőlegénysége (2014)

A cserfes vidéki lány, Kavya az esküvőjére készül. Hogy bevásároljon a nagy eseményre, a fővárosba utazik pár napra, ahol megismerkedik a nagyszájú Humpty-val. Bár folyton csipkelődnek, minél több időt töltenek együtt, annál közelebb kerülnek egymáshoz. Amikor a lány hazautazik, pontosan tudja, szigorú apját nem tudná meggyőzni, sohasem fogadná el a fiút. Humpty-t azonban nem olyan fából faragták, hogy megrettenjen az előtte álló akadályoktól, így két gyerekkori barátjával útnak indul, hogy elnyerje Kavya kezét.

Alternatív magyar cím: Humpty Sharma menyasszonya

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Shashank Khaitan

  • Írta: Shashank Khaitan

  • Szereplők: Varun Dhawan, Alia Bhatt, Sidharth Shukla, Ashutosh Rana, Gaurav Pandey, Sahil Vaid, Mahnaz Damania, Deepika Amin, Jaswant Daman, Manhaz Damania, Keneth Desai, Varun MacHhar, Guncha Narula, Jimmy Varyani

2 comments on “Humpty Sharma Ki Dulhania – Humpty Sharma vőlegénysége (2014)

  1. Csaknem 20 évvel ezelőtt 1995-ben bemutattak egy filmet, ami alapjaiban rengette meg Bollywoodot, és azóta egy szabályos kultusz épült köré, idézik mindenhol, zenéjét számtalanszor feldolgozták, ha pedig meglátsz egy bőrdzsekit, kalapot és mandolint, vagy egy zöld menyasszonyi ruhát, máris tudod, mire gondolok, ez a DDLJ. A fenti film ez előtt az ikon előtt akar tisztelegni, persze jelentősen modernizálva, ezúttal a lány a kevésbé érzelgős, és a fiú bőg a DDLJ záró képsorain (na jó, párszor én is elbőgtem magam rajta, de ma már tartom magam). Alapvető egyezések vannak a két filmmel, mégis teljesen más filmet látunk, mert igaz, hogy Kavya (Alia Bhatt) elrendezett házassága előtt három hónappal szeret bele Humpty Sharmába (Varun Dhawan), sőt le is fekszik vele (hijnye!), és az is igaz, hogy engedelmesen hazamegy, hogy hozzámenjen az apja (Ashutosh Rana) által választott vőlegényhez (Siddharth Shukla), és igaz, hogy Humpty utánarohan, hogy megakadályozza, apuci emberei jól el is gyepálják ezért, de innentől már kicsit más a cselekmény. Fater itt már nem olyan vaskalapos, és egyezséget ajánl, ha egy hét alatt talál valami hibát a vőlegényben, akkor felbontja az eljegyzést, és hozzáadja a lányát. Nos, a kiválasztott személy maga a két lábon járó tökéletesség, ezzel szemben Humpty már közel sem az. Persze, hogy neki drukkolunk.
    Érzéssel, szerintem jó érzéssel fogott neki a film, hogy fejet hajtson a nagy előd előtt, de valószínűleg a közönség így sem nyelte le, hogy teljesen más filmet kapott, úgyhogy túl nagy sikert nem aratott a film Bollywoodban. Nekem azért tetszett, jó néhány jelenet igazán jól lett megcsinálva, Alia Bhatt azt játszotta, ami neki alapból megy, Varun Dhawan meg új oldaláról mutatkozott be, ennyire érzelmesnek még nem láttam, a többiek is jól játszottak, egy-két dal nagyon-nagyon jól sikerült, a táncok pedig szerintem később idézetek lesznek. De persze nyomába sem ér a DDLJ-nek. Egy ilyen kaliberű filmre egyelőre még várni kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük