Hum Tumhare Hain Sanam (2002)

Radha (Madhuri Dixit) és Suraj (Salman Khan) barátok már gyermekkoruk óta. Gopal (Shah Rukh Khan) azóta szerelmes Radhába, amióta gyerekként együtt játszottak. Évekkel később Gopal gyámja azt javasolja Radhának, hogy kössön házasságot Gopallal, amit a lány elfogad. Radha szerető férjre talál Gopalban, de amikor Gopal megkérdezi a feleségét, hogy kit szeret a legjobban, először az anyját említi, aztán a bátyját, és csak utoljára mondja az ő nevét.

Alternatív magyar cím: Tied vagyok, drágám 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: K.S. Adiyaman

  • Írta: Ashok Mehta, Reema Rakesh Nath

  • Szereplők: Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit, Salman Khan, Atul Agnihotri, Suman Ranganathan, Aishwarya Rai Bachchan, Alok Nath, Aruna Irani, Laxmikant Berde, Vikas Anand, Asha Sharma, Payal Malhotra, Dinesh Hingoo, Azad Khatri, Sajal Bohra

3 comments on “Hum Tumhare Hain Sanam (2002)

  1. Egy csodálatosan szép kópia, gyönyörű felvétel és hang, tökéletes felirat (no, néhány az angol mondat hiányzott, de odaseneki!), nem véletlenül ilyen nagy méretű, egy gyönyörű BlueRay film. Pedig már lassacskán hozzászokom, hogy a legtöbb 2000-es film elég rossz DVDRip minőség. Hál’Istennek azért a régi filmek közül is sokat kiadnak BlueRay-lemezen, és méginkább hála, hogy ezt a magyar fordítók újrafeliratozzák. Még egyszer köszönet; somolygónak!
    A film egyértelműen a tévedések és félreértések tragédiája. Pedig nem valami nagy horderejű dologról szól, pusztán a házasságról. Arról, hogy két ember nemhogy összecsiszolódna, hanem lassan eltávolodik egymástól, pusztán azért mert vagy nem, vagy későn beszélik meg a problémákat. Persze vastagon benne van mindkettőjük családja is, nem véletlenül ilyen hosszú a film (csaknem 3 órás). Kisebbik baj, hogy a házasságkötés után nem nagyon hagyják magukra a fiatalokat, hogy az Amitabh Bachchan-bolond öcsike éretlen, a túlérzékeny kamaszlány meg azonnal sértést kiált, hogy a feleség legjobb barátja nem veszi észre, hogy túl közvetlen barátságával mélyen megsebzi a férjet, hogy a feleség úgy él tovább, mint ahogyan akkor élt, amikor még nem volt feleség, de hogy a férj csak nyel, és csak hosszú idő után tör ki belőle minden fájdalom, az magában hordozza a későbbieket.
    Mindenki jól játszott, de Shah Rukh Khan a legjobban. Szinte lemosta a képernyőről a másik két szereplőt; Madhuri Dixitet és Salman Khant. Az általam nagyrabecsült Madhuri Dixit helyett én sokkal inkább Kajolt tudtam volna elképzelni erre a szerepre, mert a fiúkkal barátkozó attitűd nála sokkal inkább hihető. Dixit túlságosan királynői ehhez. Kellemes meglepetés volt viszont a vendégszereplő: Aishwarya Rai, aki (miért is csodálkozom ezen) egy vak lányt játszott. Viszont jól kiosztotta Shah Rukh Khant! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük