Hera Pheri (2000)

Raju (Akshay Kumar) lakást bérel Baburaótól (Paresh Rawal), de már két éve nem fizeti a bérleti díjat. Raju nem hisz a kemény munkában, és szeretne könnyen pénzhez jutni. Mindenkit rászed, még az édesanyját (Sulabha Arya) is jóhiszeműen félrevezeti, hiszen azt hiszi, hogy a fia Kalkuttában dolgozik. Baburao tulajdonosa a „Csillag Garázsnak”, de neki is van családi adóssága, amit az édesapja után örökölt, és a sok hitelező kemény időket szerez neki. Shyam (Sunil Shetty) Gurgaonból jött Mumbaiba, hogy munkát keressen, először azt a bankot keresi fel, ahol egykor az édesapja dolgozott, de sajnálatos módon, tűz ütött ki a bankban, és ennek következtében meghalt. Shyam úgy véli, hogy a bank tartozik neki annyival, hogy munkát biztosítson számára, mert nagy szüksége van a pénzre. Ugyanis az egyik barátja Khadak Singh (Om Puri) pénzt adott neki kölcsön, amit a húga esküvőjére gyűjtött, és most lenne esedékes, hogy Shyam kiegyenlítse a számlát. Közben egy fiatal nő, Anuradha Panniker (Tabu) is igényt tart a banki állásra, mivel az ő édesapja szintén a banki tűz áldozata lett, csak ő két perccel hamarabb hunyt el, mint Shyam apja.

Alternatív magyar cím: Beugratós játék 

Második rész: Phir Hera Pheri (2006)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Priyadarshan

  • Írta: Siddique,  Lal

  • Szereplők: Paresh Rawal, Akshay Kumar, Sunil Shetty, Tabu, Om Puri, Gulshan Grover, Kulbhushan Kharbanda, Mukesh Khanna, Asrani, Sulabha Arya, Dinesh Hingoo, Mushtaq Khan, Razak Khan, Kashmira Shah, Namrata Shirodkar

2 comments on “Hera Pheri (2000)

  1. Több toplistán is láttam a film címét, hogy az egyik legviccesebb indiai film… háát… ööö…. lehet, hogy az előző generáció szerint ez vicces volt, én nem tudtam nevetni rajta, bár a színészek kitettek magukért a bohóckodásban, az kétségtelen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük