Jai Ho (2014)

Jai Agnihotri (Salman Khan) a volt katonatiszt nagyon segítőkész ember, aki foggal-körömmel harcol a bűnözők ellen. Az egyik legjobb katona volt az indiai hadseregben, de felfüggesztették mivel nem hajtotta végre a felettese parancsát, és rengeteg gyermeket mentett meg a terroristák karmai közül. Most az édesanyjával él együtt, mert a nővére Geeta (Tabu) már férjhez ment egy muzulmán férfihez, az anyja beleegyezése nélkül, aki a mai napig haragszik a lányára. Egy nap, amikor az unokaöccsét viszi az iskolába, egy testifogyatékos lány Suman (Genelia D’Souza) megkéri, hogy segítsen neki megírni a vizsgáját. Jai segít neki, de következő vizsga alkalmával Suman hiába várja a bátyját az iskolába, mert közlekedési dugóba keveredett, ezért a depressziós lány öngyilkosságot követ el. Jai-t nagyon bántja a lány halála, ezért elindít egy segítség lánc rendszert, miszerint a köszönöm helyett mindenki segítsen 3 embernek és kérje meg őket, hogy ők is segítsenek 3 bajba jutott emberen, és így tovább.

Alternatív magyar cím: Jai lánca 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sohail Khan

 • Írta: A.R. Murugadoss, Dilip Shukla

 • Szereplők: Salman Khan, Tabu, Sunil Shetty, Genelia D’Souza, Pulkit Samrat, Danny Denzongpa, Nadira Babbar, Mahesh Manjrekar, Mukul Dev, Mohnish Bahl, Aditya Pancholi, Tulip Joshi, Jeetu Verma, Daisy Shah, Nauheed Cyrusi

2 comments on “Jai Ho (2014)

 1. Elérkezett hát a 2014-es év első fogása, mi mással, mint egy Salman Khan-opusszal
  És ezúttal sem kellett csalódnom, a film úgy tökéletes, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Minden van benne, ami egy igazán jó maszalá filmhez kell, természetesen Salman (Jai Agnihotri) miatt egy kicsit bőségesen adagolva az akciót (vagy inkább a verekedéseket). Nem csak a főszereplők, Tabu (Jai nővére, Geeta), Daisy Shah (Jai kedvese, Rinky, és a hölgynek ez a debütálása, nem rossz, és fantasztikusan tud táncolni!), Danny Denzongpa (a belügyminiszter Dashrat Singh), hanem a mellékszereplők; Nadira Babbar (Jai anyja), Mohnish Bahl (a miniszterelnök Ashok Pradhan, khm-khm: Bahlnak nagyon jól áll az őszülő halánték), Ashmit Patel (Sumit, Jai orvos barátja), Yash Tonk (Babu, Jai másik barátja) is kiválóak a szerepükben.
  És külön meg kell említenem a cameo szerepeket, mert mindkettő nagyon-nagyon hatásos: Sunil Shetty (Arjun Kaul kapitány, ahogy öregszik kezd jó színész lenni?), de leginkább Genelia Desmukh (akinek így nem ismerős, lánynevén: Genelia D’Souza) Suman, a fogyatékos lány szerepében, na, ő aztán tényleg lenyűgöző alakítást nyújtott.
  Ha valakinek ismerős a segítség-lánc sztori, az nem véletlen. Ezt az ötletet már láthattuk A jövő kezdete (Pay it Forward, 2000) című filmben, ott egy kisfiú (Haley Joel Osment) indította el. Itt meg egy ex-katonatiszt, aki még mindig hisz az emberekben. Akkor is, ha csak sebeket kap, akkor is, ha még a családja is veszélybe kerül, akkor is, ha akiken segít, nem hisznek ebben, ő nem adja fel.
  A végén természetesen nem maradhat el az a jelenet sem, amikor Salman felsőruházatának lőttek, és félmeztelenül harcol tovább: kérem szépen, 49 éves(!), de persze a filmkockákat látva, ezt senki sem hiszi
  Az utolsó képsoroktól meg egészen meghatódtam, mikor kinyújtotta három ujját, egészen elérzékenyültem.
  A filmet megtartom, később is bele-bele nézek, tele van jó (vicces, érzelmes, tanulságos és verekedős) jelenetekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük